iltasyazilim
FD Üye
Havuçlu Karnıbahar Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet karnabahar
*23 adet havuç ( isteğe göre arttırıp azaltabilirsiniz)
*1 bas sarımsak
*4 su bardağı su (kaynatıp sogutulmus)
*1 su bardağı sirke
*45 yemek kaşığı tuz
*12 yemek kaşığı kırmızı pul biber (isteğe göre)
Havuçlu Karnıbahar Turşusu Tarifi Yapılışı Karnabaharı istediğiniz büyüklüğe göre tane tane koparın, havuçları soyup yıkayın ve istediğiniz şekilde kesin, hepsini yıkayın Sarımsakları soyun, turşu kavanozun içerisine karnabahar, havuç ve aralarına sarımsakları yerleştirin Bir yandan da kaynayıp soğuyan suyla ,tuzu, sirkeyi ve pul biberini karıştırın ve bu karışımı turşu kavanozunuzun ağzına kadar doldurun Ağzını sıkıca kapatıp serin bir yerde muhafaza edin 23 haftaya kadar tursunuz hazır olacaktır
Afiyet olsun
*1 adet karnabahar
*23 adet havuç ( isteğe göre arttırıp azaltabilirsiniz)
*1 bas sarımsak
*4 su bardağı su (kaynatıp sogutulmus)
*1 su bardağı sirke
*45 yemek kaşığı tuz
*12 yemek kaşığı kırmızı pul biber (isteğe göre)
Havuçlu Karnıbahar Turşusu Tarifi Yapılışı Karnabaharı istediğiniz büyüklüğe göre tane tane koparın, havuçları soyup yıkayın ve istediğiniz şekilde kesin, hepsini yıkayın Sarımsakları soyun, turşu kavanozun içerisine karnabahar, havuç ve aralarına sarımsakları yerleştirin Bir yandan da kaynayıp soğuyan suyla ,tuzu, sirkeyi ve pul biberini karıştırın ve bu karışımı turşu kavanozunuzun ağzına kadar doldurun Ağzını sıkıca kapatıp serin bir yerde muhafaza edin 23 haftaya kadar tursunuz hazır olacaktır
Afiyet olsun