Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Havuçlu Kek Tarifi

Havuçlu Kek Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
HAVUÇLU KEK TARIFI










Malzemeler

2 + 14 su bardağı (315 gram) un 2 çay kaşığı kabartma tozu 12 çay kaşığı tuz 1+34 çay kaşığı toz tarçın 6 çorba kaşığı (30 gram) hindistan cevizi 34 su bardağı üzüm çekirdeği yağı (veya fındık yağı) 1 su bardağı beyaz şeker 1 su bardağı kahverengi şeker 4 adet yumurta Taze rendelenmiş eser miktarda muskat (nutmeg) 2 çay kaşığı vanilya özütü* 350 gram ince rendelenmiş havuç (soyulmamış ağırlığı 450 gram) 150 gram ceviz içi 15 gram tereyağı + kalıbı yağlamak için eser miktarda 2 çorba kaşığı pudra şekeri (servis ederken)


Yapılışı


Fırınınızı önceden 180 derecede ısıtın
Ceviz içlerini yağsız tavada orta ateşte (veya bir tepsiye yayarak fırında) 1015 dakika boyunca kavurun Ateşten alıp tereyağını ve tuzun yarısını ekleyin ve bütün cevizlere bulanana kadar karıştırın Soğumalarını bekledikten sonra iri parçalar halinde doğrayın ve bir kenara ayırın
25 cm çapındaki bir Bundt kek kalıbını tereyağı ile yağlayın ve kenara ayırın
Büyük boy bir karıştırma kabında unu, tuzun geri kalanını, kabartma tozunu, tarçını, hindistan cevizini ve muskatı karıştırın
Diğer bir karıştırma kabında yumurtaları ve şekerleri bir tel çırpıcı yardımıyla karıştırın Sıvı yağı ve vanilya özütünü ekleyin ve bütün malzemeler bir araya gelene kadar tekrar karıştırın
Kuru malzemelerin olduğu kabın ortasında bir boşluk açıp ıslak malzemeleri azar azar ekleyin ve un parçaları kaybolana kadar karıştırın Rendelenmiş havuçları ve cevizleri de ekleyip son kez karıştırın ve kalıba dökün Kalıbın tabanını tezgaha birkaç kez vurup hamurun içindeki hava kabarcıklarını çıkartın
180 derecede 55 dakika boyunca (veya kekin ortasına soktuğunuz kürdan kuru çıkana kadar) pişirin
Keki fırından alıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin ve servis yapmadan hemen önce üzerine pudra şekeri serpin (kek nemli olduğu için zaman içinde pudra şekerinin bir kısmını emecektir)

 
858,496Konular
982,218Mesajlar
30,133Kullanıcılar
babapro356Son üye
Üst Alt