iltasyazilim
FD Üye
Havuçlu Kısır Tarifi İçin Malzemeler
*2 subardağı ince bulgur
*3 su bardağı su
*1 adet kuru soğan (çok küçük yemeklik doğranmış)
*5 diş sarımsak (küçük doğranmış)
*2 adet çarliston biber(küçük doğranmış)
*4 adet çeri domates(küçük doğranmış )
*1 adet havuç (rendelenmiş
*5 adet taze soğan (küçük doğranmış )
*1 tatlı kaşığı domates salçası ve biber salçası
*1 yemek kaşığı paprika salça
*1 tutam ince maydanoz ve dereotu
*1 çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber, kekik, kimyon, toz biber
Soğanları kavurmak için :
*2 yemek kaşığı sıvı yağ veya zeytinyağı, sumak
Kısırın üzeri için :
*2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
*1 adet limonun suyu
*1 yemek kaşığı nar ekşisi
Havuçlu Kısır Tarifi Yapılışı Suyu kaynatalım bulguru dökelim, ocağın kapatalım, şişmesini bekleyelim, diğer tarafta yağda soğan sarımsağı havucu salçaları beş dk kısık ateşte kavuralım, şişen bulguru geniş kaba dökelim Üzerine kavurduğumuz soğanlı malzemeyi dökelim Bir kere karıştıralım, soğumaya bırakalım, diğer bütün yeşillikleri ve sebzeleri ekleyelim baharatları koyup karıştıralım En son yağı limon suyu ve nar ekşisi koyup karıştıralım Afiyet olsun
Not :Tuzunu damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz
*2 subardağı ince bulgur
*3 su bardağı su
*1 adet kuru soğan (çok küçük yemeklik doğranmış)
*5 diş sarımsak (küçük doğranmış)
*2 adet çarliston biber(küçük doğranmış)
*4 adet çeri domates(küçük doğranmış )
*1 adet havuç (rendelenmiş
*5 adet taze soğan (küçük doğranmış )
*1 tatlı kaşığı domates salçası ve biber salçası
*1 yemek kaşığı paprika salça
*1 tutam ince maydanoz ve dereotu
*1 çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber, kekik, kimyon, toz biber
Soğanları kavurmak için :
*2 yemek kaşığı sıvı yağ veya zeytinyağı, sumak
Kısırın üzeri için :
*2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
*1 adet limonun suyu
*1 yemek kaşığı nar ekşisi
Havuçlu Kısır Tarifi Yapılışı Suyu kaynatalım bulguru dökelim, ocağın kapatalım, şişmesini bekleyelim, diğer tarafta yağda soğan sarımsağı havucu salçaları beş dk kısık ateşte kavuralım, şişen bulguru geniş kaba dökelim Üzerine kavurduğumuz soğanlı malzemeyi dökelim Bir kere karıştıralım, soğumaya bırakalım, diğer bütün yeşillikleri ve sebzeleri ekleyelim baharatları koyup karıştıralım En son yağı limon suyu ve nar ekşisi koyup karıştıralım Afiyet olsun
Not :Tuzunu damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz