iltasyazilim
FD Üye
Havuçlu Kuskus Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı kuskus
*1 tane yeşil biber
*34 kaşık dometes sosu
*1 tane orta boy kuru soğan
*1 tane havuç
*1, 5 su bardağı sıcak su
*Tuzkırmızı pul biberzeytiyağı
Havuçlu Kuskus Pilavı Tarifi Yapılışı 12 yemek kaşığı kadar zeytinyağı tencerede ısıtılır
Yemeklik doğranmış soğan eklenir Saydamlaşıncaya kadar kavrulur
Yine yemeklik doğranmış yeşil biber eklenir Kavrulmaya devam edilir
Orta boy havuç rendenin iri tarafıyla rendelenir Tencereye eklenir, kavrulma işlemi devam eder
Ben evde domates sosu olduğu için kullandım İsteyen domates veya salçayla da yapabilir Damak tadına göre tercih sizin Domatesler hafif suyunu çekene ve kokusu gidene kadar kavrulma devam eder
Kavrulma işlemi tamamlandıktan sonra bir bardak kuskus eklenir 12 çevrilir 1, 5 su bardağı sıcak su eklenerek pişmeye bırakılır
Suyunu çeken pilav demelenmesi için kenara alınır
Afiyet olsun
*1 su bardağı kuskus
*1 tane yeşil biber
*34 kaşık dometes sosu
*1 tane orta boy kuru soğan
*1 tane havuç
*1, 5 su bardağı sıcak su
*Tuzkırmızı pul biberzeytiyağı
Havuçlu Kuskus Pilavı Tarifi Yapılışı 12 yemek kaşığı kadar zeytinyağı tencerede ısıtılır
Yemeklik doğranmış soğan eklenir Saydamlaşıncaya kadar kavrulur
Yine yemeklik doğranmış yeşil biber eklenir Kavrulmaya devam edilir
Orta boy havuç rendenin iri tarafıyla rendelenir Tencereye eklenir, kavrulma işlemi devam eder
Ben evde domates sosu olduğu için kullandım İsteyen domates veya salçayla da yapabilir Damak tadına göre tercih sizin Domatesler hafif suyunu çekene ve kokusu gidene kadar kavrulma devam eder
Kavrulma işlemi tamamlandıktan sonra bir bardak kuskus eklenir 12 çevrilir 1, 5 su bardağı sıcak su eklenerek pişmeye bırakılır
Suyunu çeken pilav demelenmesi için kenara alınır
Afiyet olsun