Havuçlu Lahana Turşusu nasıl yapılır Havuçlu Lahana Turşusu havuçlu lahana turşusu lahana havuç turşusu kelem Malzemeler: 1 adet orta yükseklik lahana 1 kg sirke 10 dis sarimsak 7 kg havuç tuz, su limon 1 bag maydanoz Yapilisi: 1) Lahanin dis yapraklarini temizleyin Kocaman parçalar halinde dograyin 2) Sarimsaklari temizleyin 3) Havuçlari temizleyin, 2 cm kalinliginda dograyin 4) Lahanalari havuçlari kavanoza yerlestirin, aralarina sarimsaklari koyun 5) Üzerine sirke ve tuzlu suyu dökün Limonu dilimleyip lahanalarin üzerine yerlestirin Maydanozlari uzerine yerlestirin 6) Kavanozun kapagini tamamen kapatin, serin bir yerde 1015 gün olmaya birakin NOT: Tuzlu su 4 su bardagi suya 1 çorba kasigi hesap edilerek konur id