iltasyazilim
FD Üye
Havuçlu Lahana Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
*Turşuluk beyaz lahana
*Mor lahana
*Havuç
*Karnabahar
*Sarımsak
*2 çay bardağı üzüm sirkesi
*1,5 çay bardağı kaya tuzu
*67 tane nohut
Havuçlu Lahana Turşusu Tarifi Yapılışı Lahanalar küçük küçük doğranır, büyük karıştırma kabına alınır, mor lahana da
doğranır, havuçlar yıkanır soyulur ve onlar da küçük doğranır ve kaba koyulur Sarımsaklar soyulur ikiye bölünüp kaba koyulur en son karnabaharlar küçük küçük parçalara ayrılır bir kapta limonlu*tuzlu suda 1 saat kadar bekletilir Bu arada turşu bidonu yıkanır, en son karnabaharlar da karıştırma kabına alınıp güzelce karıştırılır Dikkatlice bidona yerleştirilir Bastırarak konulur ki daha çok alsın ben 5 kiloluk bidona 2 çay bardağı sirke ve 1, 5 çay bardağı kaya tuzu koydum Göz kararı bir kapta soğuk suyla iyice karıştırıp malzemelerin üzerine yavaşça ekledim, üzerine çabuk olması için 67 tane nohut attım ağzını sıkıca kapattım Bir*gün sonra sirkenin etkisiyle mor lahana rengini vermişti Güneş görmeyen bir yerde 1520 gün ağzı kapalı bekletin, çok lezzetli oluyor, turşu severlere tavsiye ederim İsteyen içine biraz da cin biberi ekleyebilir, ben koyamadım çünkü küçük kızım acı oluyor diye yiyemiyor Yoksa çok daha lezzetli olur Afiyet olsun
*Turşuluk beyaz lahana
*Mor lahana
*Havuç
*Karnabahar
*Sarımsak
*2 çay bardağı üzüm sirkesi
*1,5 çay bardağı kaya tuzu
*67 tane nohut
Havuçlu Lahana Turşusu Tarifi Yapılışı Lahanalar küçük küçük doğranır, büyük karıştırma kabına alınır, mor lahana da
doğranır, havuçlar yıkanır soyulur ve onlar da küçük doğranır ve kaba koyulur Sarımsaklar soyulur ikiye bölünüp kaba koyulur en son karnabaharlar küçük küçük parçalara ayrılır bir kapta limonlu*tuzlu suda 1 saat kadar bekletilir Bu arada turşu bidonu yıkanır, en son karnabaharlar da karıştırma kabına alınıp güzelce karıştırılır Dikkatlice bidona yerleştirilir Bastırarak konulur ki daha çok alsın ben 5 kiloluk bidona 2 çay bardağı sirke ve 1, 5 çay bardağı kaya tuzu koydum Göz kararı bir kapta soğuk suyla iyice karıştırıp malzemelerin üzerine yavaşça ekledim, üzerine çabuk olması için 67 tane nohut attım ağzını sıkıca kapattım Bir*gün sonra sirkenin etkisiyle mor lahana rengini vermişti Güneş görmeyen bir yerde 1520 gün ağzı kapalı bekletin, çok lezzetli oluyor, turşu severlere tavsiye ederim İsteyen içine biraz da cin biberi ekleyebilir, ben koyamadım çünkü küçük kızım acı oluyor diye yiyemiyor Yoksa çok daha lezzetli olur Afiyet olsun