iltasyazilim
FD Üye
Havuçlu Nohut Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
*34 su bardağı nohut
*1 havuç
*1 orta boy soğan
*1 kase maydanoz (saplarıyla)
*Et suyu (Buzluğunuzda varsa 1 bardak)
*1 büyük yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı salça
*1 tutam tuz
*Yarım çay kaşığı şeker
Havuçlu Nohut Yemeği Tarifi Yapılışı Nohutlarımızı düdüklüde haşlayarak yemeğimize başlıyoruz Bir gece önceden beklettiyseniz ya da buzluğunuzdan çıkardıysanız 20 dk, bekletmediyseniz 40 dk düdüklüde pişiriyoruz Düdüklü tencere hem baklagillerin gazını daha iyi alıyor hem de zamandan kazandırıyor elbette
Düdüklüden çıkardığımız nohutun tüm suyunu süzüyoruz ve yıkamadan süzgeçte dinlendiriyoruz Bir yandan başka bir tencerede ay şeklinde doğradığımız soğanlarımızı tereyağında kavuruyoruz Salçayı, havuçları ve maydanozları da ekleyip harmanladıktan sonra tuzunu ve et suyunu atıyoruz Nohutlarımızı da ekledikten sonra nohutların seviyesini geçmeyecek derecede sıcak su ekleyerek orta ateşte pişiriyoruz Yemeğimiz iyice kaynadığında biraz daha sıcak su ekleyerek altını kısıyoruz ve pişirmeye devam ediyoruz Ortalama 45 dk’da hazır olacaktır Pişerken altını kapatmadan önce tadarak nohutta istediğiniz yumuşaklığı kontrol edebilirsiniz Şimdiden afiyet olsun
*34 su bardağı nohut
*1 havuç
*1 orta boy soğan
*1 kase maydanoz (saplarıyla)
*Et suyu (Buzluğunuzda varsa 1 bardak)
*1 büyük yemek kaşığı tereyağı
*1 yemek kaşığı salça
*1 tutam tuz
*Yarım çay kaşığı şeker
Havuçlu Nohut Yemeği Tarifi Yapılışı Nohutlarımızı düdüklüde haşlayarak yemeğimize başlıyoruz Bir gece önceden beklettiyseniz ya da buzluğunuzdan çıkardıysanız 20 dk, bekletmediyseniz 40 dk düdüklüde pişiriyoruz Düdüklü tencere hem baklagillerin gazını daha iyi alıyor hem de zamandan kazandırıyor elbette
Düdüklüden çıkardığımız nohutun tüm suyunu süzüyoruz ve yıkamadan süzgeçte dinlendiriyoruz Bir yandan başka bir tencerede ay şeklinde doğradığımız soğanlarımızı tereyağında kavuruyoruz Salçayı, havuçları ve maydanozları da ekleyip harmanladıktan sonra tuzunu ve et suyunu atıyoruz Nohutlarımızı da ekledikten sonra nohutların seviyesini geçmeyecek derecede sıcak su ekleyerek orta ateşte pişiriyoruz Yemeğimiz iyice kaynadığında biraz daha sıcak su ekleyerek altını kısıyoruz ve pişirmeye devam ediyoruz Ortalama 45 dk’da hazır olacaktır Pişerken altını kapatmadan önce tadarak nohutta istediğiniz yumuşaklığı kontrol edebilirsiniz Şimdiden afiyet olsun