iltasyazilim
FD Üye
Havuçlu ,Patatesli ,Dereotlu, Karnabahar Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet orta boy karnabahar
*1 adet büyük boy havuç
*1 adet büyük boy patates
*1 küçük çay bardağı sıvı yağ
*Yarım demet dereotu
*1 su bardağı yoğurt
*2 adet yumurta
*1 su bardağı kaşar peyniri
*1 silme çay kaşığı pul biber
*1 5 çay kaşığı tuz
*Yarım çay kaşığı kabartma tozu
*1 su bardağı un (200 ml)
Havuçlu ,Patatesli ,Dereotlu, Karnabahar Böreği Tarifi Yapılışı Karnabaharları çiçek çiçek ayırdıktan sonra patatesi ve havucu garnitürlük olacak şekilde küp küp doğruyoruz
Pişme süreleri eşit olmadığı için önce havuç sonra patates ve son olarakta karnabaharı az tuzlu suda çok fazla yumuşamayacak şekilde haşlıyoruz Sebzelerimiz haşlanırken diğer tarafta derin bir kapta yoğurt, sıvı yağ ve yumurtayı çırptıktan sonra ince kıyılmış dereotu ve diğer malzemeleride ekleyip harcımızı hazırlıyoruz
Haşlandıktan sonra suyu süzülen havuç, patates ve karnabaharları bu karışıma ekliyoruz Tabanını yağladığımız borcama karışımımızı döküp üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirdikten sonra önceden ısıtılmış 180° fırında içini çekene ve kaşar peynirleri eriyip renk değiştirene dek pişiriyoruz
AFİYET OLSUN
*1 adet orta boy karnabahar
*1 adet büyük boy havuç
*1 adet büyük boy patates
*1 küçük çay bardağı sıvı yağ
*Yarım demet dereotu
*1 su bardağı yoğurt
*2 adet yumurta
*1 su bardağı kaşar peyniri
*1 silme çay kaşığı pul biber
*1 5 çay kaşığı tuz
*Yarım çay kaşığı kabartma tozu
*1 su bardağı un (200 ml)
Havuçlu ,Patatesli ,Dereotlu, Karnabahar Böreği Tarifi Yapılışı Karnabaharları çiçek çiçek ayırdıktan sonra patatesi ve havucu garnitürlük olacak şekilde küp küp doğruyoruz
Pişme süreleri eşit olmadığı için önce havuç sonra patates ve son olarakta karnabaharı az tuzlu suda çok fazla yumuşamayacak şekilde haşlıyoruz Sebzelerimiz haşlanırken diğer tarafta derin bir kapta yoğurt, sıvı yağ ve yumurtayı çırptıktan sonra ince kıyılmış dereotu ve diğer malzemeleride ekleyip harcımızı hazırlıyoruz
Haşlandıktan sonra suyu süzülen havuç, patates ve karnabaharları bu karışıma ekliyoruz Tabanını yağladığımız borcama karışımımızı döküp üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirdikten sonra önceden ısıtılmış 180° fırında içini çekene ve kaşar peynirleri eriyip renk değiştirene dek pişiriyoruz
AFİYET OLSUN
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.