iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
2 adet havuç
2 bardak pirinç
100 gr tereyağı
1 adet kesme şeker
1 çay kaşığı tuz
1 adet tavuk bulyon
HAZIRLANIŞI
Pirinç bir saat önceden sıcak tuzlu suya konarak bekletilir Diğer taraftan havuç rendelenir ve eritilen tereyağının içinde kavrulur Bekletilen pirinç süzüldükten sonra teflon tencerede kavrulmuş havuçların içine konulur Üstüne tuz, şeker, bulyon eklenir ve 5 dakika daha kavrulur 2 bardak su eklenerek kısık ateşte pişirilir Tahmini pişme süresi 1012 dakikadır En az on dakika da altı kapatılarak demlenmelidir
2 adet havuç
2 bardak pirinç
100 gr tereyağı
1 adet kesme şeker
1 çay kaşığı tuz
1 adet tavuk bulyon
HAZIRLANIŞI
Pirinç bir saat önceden sıcak tuzlu suya konarak bekletilir Diğer taraftan havuç rendelenir ve eritilen tereyağının içinde kavrulur Bekletilen pirinç süzüldükten sonra teflon tencerede kavrulmuş havuçların içine konulur Üstüne tuz, şeker, bulyon eklenir ve 5 dakika daha kavrulur 2 bardak su eklenerek kısık ateşte pişirilir Tahmini pişme süresi 1012 dakikadır En az on dakika da altı kapatılarak demlenmelidir