iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
Yarım kg un
2 çorbakaşığı zeytinyağı
1 yumurtanın sarısı
30 gr bira mayası
200 gr havuç
süt
tuz
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
14 litre ılık suda mayayı ılıtın Sonra bir tutam tuz, un ve iki çorbakaşığı zeytinyağıyla yumuşak bir hamur hazırlayın
Rendelediğiniz havucu bu hamura katıp minik toplar oluşturun Ve bu topları unlu bir kaba dizin Hamuru filmle kapladıktan sonra ılık bir yerde bir saat kadar mayalanmaya bırakın Kendi hacminin iki misli oluncaya dek bekleyin Hamurdan yeniden minik toplar yapın Zeytinyağıyla yağladığınız bir tavada bir saat kadar yeniden mayalanmaya bırakın Daha sonra üstlerine biraz sütle birlikte çırpılmış yumurta sarılarını iyice yedirerek sürün Poğaçaları, önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yirmi dakika kadar pişirin
Yarım kg un
2 çorbakaşığı zeytinyağı
1 yumurtanın sarısı
30 gr bira mayası
200 gr havuç
süt
tuz
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
14 litre ılık suda mayayı ılıtın Sonra bir tutam tuz, un ve iki çorbakaşığı zeytinyağıyla yumuşak bir hamur hazırlayın
Rendelediğiniz havucu bu hamura katıp minik toplar oluşturun Ve bu topları unlu bir kaba dizin Hamuru filmle kapladıktan sonra ılık bir yerde bir saat kadar mayalanmaya bırakın Kendi hacminin iki misli oluncaya dek bekleyin Hamurdan yeniden minik toplar yapın Zeytinyağıyla yağladığınız bir tavada bir saat kadar yeniden mayalanmaya bırakın Daha sonra üstlerine biraz sütle birlikte çırpılmış yumurta sarılarını iyice yedirerek sürün Poğaçaları, önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yirmi dakika kadar pişirin