iltasyazilim
FD Üye
2 yumurta 1 su bardağı şeker Yarım su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı süt 2, 5 su bardağı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 3 adet havuç (küçük boyutta) 1 su bardağı kırılmış ceviz 1 yemek kaşığı tarçın Sos için;
Dr Outker beyaz çikolatalı sos 3 çay bardağı süt Kakao Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Öncelikle havuçlarımızı soyup rendeleyelim
(Rendenizin küçük kıyım tarafı ile)
Cevizlerimize de kıralım minik minik hale getirelim
Son birşey başlamadan önce fırınımızı 160 derece ısıtalım
Ve şimdi başlayabiliriz
Yumurtaları çırpalım köpük köpük olunca şekeri ilave edelim 23 dk çırpalım
Sıvı yağ ve sütüde ekleyelim çırpalım
Unu da ilave edip yedirelim
Rendelediğimiz havuçları elimizde sıkıp karışıma ekleyelim (Havuç sulu eklenirse kek hamurumuz cıvık olabilir)
Ceviz ve tarçını da ekleyelim
En son kabartma tozu ve vanilin ekleyip hafif karıştırıp,
Yağlanmış veya yağlı kağıtlı olan kalıbımıza boşaltalım 40 dk ısınmış 160 derecelik fırınımızda pişirelim
İlk 30 dakika fırınımızın kapağını açmayalım ki kabarması bölünmesin
Üzerine ben Dr Outker in beyaz çikolata sosunu döküp kakao ekleyelip servis yapıyorum hafif bir lezzet oluyor denemenizi tavsiye ederim,
Bir paket için 3 su bardağı süt kullanın
Dr Outker beyaz çikolatalı sos 3 çay bardağı süt Kakao Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Öncelikle havuçlarımızı soyup rendeleyelim
(Rendenizin küçük kıyım tarafı ile)
Cevizlerimize de kıralım minik minik hale getirelim
Son birşey başlamadan önce fırınımızı 160 derece ısıtalım
Ve şimdi başlayabiliriz
Yumurtaları çırpalım köpük köpük olunca şekeri ilave edelim 23 dk çırpalım
Sıvı yağ ve sütüde ekleyelim çırpalım
Unu da ilave edip yedirelim
Rendelediğimiz havuçları elimizde sıkıp karışıma ekleyelim (Havuç sulu eklenirse kek hamurumuz cıvık olabilir)
Ceviz ve tarçını da ekleyelim
En son kabartma tozu ve vanilin ekleyip hafif karıştırıp,
Yağlanmış veya yağlı kağıtlı olan kalıbımıza boşaltalım 40 dk ısınmış 160 derecelik fırınımızda pişirelim
İlk 30 dakika fırınımızın kapağını açmayalım ki kabarması bölünmesin
Üzerine ben Dr Outker in beyaz çikolata sosunu döküp kakao ekleyelip servis yapıyorum hafif bir lezzet oluyor denemenizi tavsiye ederim,
Bir paket için 3 su bardağı süt kullanın