iltasyazilim
FD Üye
http:img81**************img81426970443457ta8
HAMURU ICIN MAZEMELER:
2 Yumurta
1,5 Su bardagi ilik su
2 yemek kasigi siviyag
Arzuya göre tuz
Aldigi kadar un
HARCI ICIN MAZEMELER:
300grKiyma
3 Ortaboy havuc
1 Büyük sogan rendesi
3 Dis sarimsak
1 Tutam maydonoz
1 Cay kasigi karabiber
1 Cay kasigi pulbiber
Havucu kavurmak icin siviyag
Arzuya göre tuz
SERVISI ICIN:
500grYogurt
1 Dis sarimsak
Bir tutam tuz
ÜZERINE GEZDIRMEK ICIN:
2 Yemek kasig tereyag
1 Tatli kasigi kirmizi toz biber
1 Tatli kasigi pulbiber
HAZIRLANISI:
Öncelikle yogurma kabiniza su,yumurta,siviyaginizi alinTuz ve unu ekleyerek kulak memesi yumusakligindan az kati bir hamur yogurarak 8 esit parcaya bölüp yuvarlayinSiz ic harci mazemelerini hazirlayana kadar dinlenmesi icin üzerine islak bez örterek bekletin
Siviyagda havuc rendesine tuz ve sarimsagi ekleyerek güzelce kavurun,sogumaya birakinKiymaya baharatlari ekleyip,maydonozu üzerine incecik kiyinRendelediginiz sogani ilave edinTuzunu ayarlayip,sogumus olan havuclari ilave ederek güzelce yogurun
Hamurlari teker teker acarak resimde görüldügü gibi su bardagi agziyla bardagi bastirarak kesinOrtasina harctan koyup ikiye katlayip,eteklerini tatli catalini bastirarak kapatip,tirtil seklini verin
Yufkanin kenarlarindan artan yufka parcaciklarini ziyan etmemek icin bir sonraki acacaginiz hamura katarak diyer yufkanizi acinHazirladiginiz mantilari kaynamis tuzlu suda haslayarak servis tabaginiza alinYogurda sarimsaklari incecik dögerek tuz ile ilave ederek karistirin
Tavaya tereyagini kizdirip,pul ve tatli kirmizi biberi yagda hafif cizirdayacak kadar yakinÖnce yogurdu mantinin üzerine koyup,sonra tereyagini tüm mantinin üzerine gezdirip,sicak servise sunun
HAMURU ICIN MAZEMELER:
2 Yumurta
1,5 Su bardagi ilik su
2 yemek kasigi siviyag
Arzuya göre tuz
Aldigi kadar un
HARCI ICIN MAZEMELER:
300grKiyma
3 Ortaboy havuc
1 Büyük sogan rendesi
3 Dis sarimsak
1 Tutam maydonoz
1 Cay kasigi karabiber
1 Cay kasigi pulbiber
Havucu kavurmak icin siviyag
Arzuya göre tuz
SERVISI ICIN:
500grYogurt
1 Dis sarimsak
Bir tutam tuz
ÜZERINE GEZDIRMEK ICIN:
2 Yemek kasig tereyag
1 Tatli kasigi kirmizi toz biber
1 Tatli kasigi pulbiber
HAZIRLANISI:
Öncelikle yogurma kabiniza su,yumurta,siviyaginizi alinTuz ve unu ekleyerek kulak memesi yumusakligindan az kati bir hamur yogurarak 8 esit parcaya bölüp yuvarlayinSiz ic harci mazemelerini hazirlayana kadar dinlenmesi icin üzerine islak bez örterek bekletin
Siviyagda havuc rendesine tuz ve sarimsagi ekleyerek güzelce kavurun,sogumaya birakinKiymaya baharatlari ekleyip,maydonozu üzerine incecik kiyinRendelediginiz sogani ilave edinTuzunu ayarlayip,sogumus olan havuclari ilave ederek güzelce yogurun
Hamurlari teker teker acarak resimde görüldügü gibi su bardagi agziyla bardagi bastirarak kesinOrtasina harctan koyup ikiye katlayip,eteklerini tatli catalini bastirarak kapatip,tirtil seklini verin
Yufkanin kenarlarindan artan yufka parcaciklarini ziyan etmemek icin bir sonraki acacaginiz hamura katarak diyer yufkanizi acinHazirladiginiz mantilari kaynamis tuzlu suda haslayarak servis tabaginiza alinYogurda sarimsaklari incecik dögerek tuz ile ilave ederek karistirin
Tavaya tereyagini kizdirip,pul ve tatli kirmizi biberi yagda hafif cizirdayacak kadar yakinÖnce yogurdu mantinin üzerine koyup,sonra tereyagini tüm mantinin üzerine gezdirip,sicak servise sunun