iltasyazilim
FD Üye
Havuçlu Turplu Meze (Ev Yapımı Mayonezli) Tarifi İçin Malzemeler
*Sevgili arkadaşlarım sizlere tavsiyem mayonezinizi kendiniz yapın sadece
*4 iri havuç
*4 yemek kaşığı sıvı yağ (pişirmek için )
*2 büyük turp
*5 diş sarımsak
*2 su bardağı yoğurt
*2 yemek kaşığı mayonez yoksa
10 Saniyede Ev Yapımı Mayonez İçin;
*1 adet yumurtanın tamamı
*1 çay kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı limon suyu
*1 çay bardağından az zeytin veya ayçiçeği yağı
Havuçlu Turplu Meze (Ev Yapımı Mayonezli) Tarifi Yapılışı İşi gücü bitmeyen biz kadınlar için sofralarımızı süsleyen pratik meze
Havuçlarımızı ve turplarımızı yıkayıp soyduktan sonra rendeliyoruz
Turbu, derin bir kapa alıp, havuçları ise tavaya döküp kısık ateşte suyunu çekene kadar bekleyip sonra sıvı yağ döküyoruz ve orta ateşte pişmeye bırakıyoruz
O arada ev MAYONEZ İÇİN;
Bütün malzemelerini karışma kabına dökün ve ister mikserle ister blendrla ister elinizde çırpın kıvamı krema gibi olduğu an mayoneziniz olmuş demektir
Mayoneziniz den kapta 2 yemek kaşığı mayonez kalacak şekilde ayırın
Kabın içine sarımsaklarınızı, rendenin en ufak kısmı ile rendeleyin, 1 su bardağı yoğurdu da katıp iyice karıştırın
Pişirdiğiniz havuçlarınızı soğumaya bırakın Daha sonra ayrı kaptaki turplarımızın tadına bakıyoruz acımsılığı çoksa üzerine 45 damla limon sıkıp 1 çay kaşığı tuz döküyoruz ve karıştırıp sularının sıkıyoruz, süzüyoruz
Turplarımız hazır 1 su bardağı yoğurdumuzu da ilave edip güzelce karıştırıyoruz
Şimdi sıra geldi havuçlu mezeye, soğumuş olan havuçları mayonez ve sarımsakların bulunduğu kaba döküyoruz yağı ile birlikte üzerine 1 çay kaşığı tuz katıp karıştırıyoruz
Ve arzunuza bağlı servis yapa bilirsiniz elbette
Afiyetler Olsun
*
*
*Sevgili arkadaşlarım sizlere tavsiyem mayonezinizi kendiniz yapın sadece
*4 iri havuç
*4 yemek kaşığı sıvı yağ (pişirmek için )
*2 büyük turp
*5 diş sarımsak
*2 su bardağı yoğurt
*2 yemek kaşığı mayonez yoksa
10 Saniyede Ev Yapımı Mayonez İçin;
*1 adet yumurtanın tamamı
*1 çay kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı limon suyu
*1 çay bardağından az zeytin veya ayçiçeği yağı
Havuçlu Turplu Meze (Ev Yapımı Mayonezli) Tarifi Yapılışı İşi gücü bitmeyen biz kadınlar için sofralarımızı süsleyen pratik meze
Havuçlarımızı ve turplarımızı yıkayıp soyduktan sonra rendeliyoruz
Turbu, derin bir kapa alıp, havuçları ise tavaya döküp kısık ateşte suyunu çekene kadar bekleyip sonra sıvı yağ döküyoruz ve orta ateşte pişmeye bırakıyoruz
O arada ev MAYONEZ İÇİN;
Bütün malzemelerini karışma kabına dökün ve ister mikserle ister blendrla ister elinizde çırpın kıvamı krema gibi olduğu an mayoneziniz olmuş demektir
Mayoneziniz den kapta 2 yemek kaşığı mayonez kalacak şekilde ayırın
Kabın içine sarımsaklarınızı, rendenin en ufak kısmı ile rendeleyin, 1 su bardağı yoğurdu da katıp iyice karıştırın
Pişirdiğiniz havuçlarınızı soğumaya bırakın Daha sonra ayrı kaptaki turplarımızın tadına bakıyoruz acımsılığı çoksa üzerine 45 damla limon sıkıp 1 çay kaşığı tuz döküyoruz ve karıştırıp sularının sıkıyoruz, süzüyoruz
Turplarımız hazır 1 su bardağı yoğurdumuzu da ilave edip güzelce karıştırıyoruz
Şimdi sıra geldi havuçlu mezeye, soğumuş olan havuçları mayonez ve sarımsakların bulunduğu kaba döküyoruz yağı ile birlikte üzerine 1 çay kaşığı tuz katıp karıştırıyoruz
Ve arzunuza bağlı servis yapa bilirsiniz elbette
Afiyetler Olsun
*
*