Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Havuçlu ve Bezelyeli Pilav tarifi

Havuçlu ve Bezelyeli Pilav tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler :

2 su bardağı pirinç
3,5 su bardağı tavuk suyu
1 yemek kaşığı margarin
23 bardak konserve bezelye
2 orta boy havuç
12 demet dereotu
12 çay kaşığı safran
yeterince tuz

Yapılışı :

Pirinçleri ılık suda yarım saat bekletin Bu arada havuçları tavla zarı iriliğinde küp küp doğrayın ve iyice yumuşamadan haşlayın Bir kenarda süzülüp soğuması için bekletin 3 su bardağı tavuk suyunu genişçe bir tencerede kaynatın Tuzunu, margarini ve safranı
ekleyip, pirinçleri iyice nişastası gidene kadar yıkayıp süzdükten sonra kaynayan suya bırakın Tahta kaşıkla 12 kere döndürüp 12 taşım
kaynattıktan sonra altını kısın Pirinçler suyunu çekince bir defa demir yemek kaşığı ile karıştırıp ortasına kaşığı dik olarak saplayın eğer dik durursa pilavın altını söndürün Küp havuçları, bezelyeleri ve kıyılmış dereotlarını
pilavın üstüne koyup demlenmesi için 15 dakika
bekleyin Bu arada tencerenin kapağını fazla açık tutmamanız gerekiyor Dinlenme süresi sonunda yine demir yemek kaşığı ile harmanlayıp servis tabağına alın Dilerseniz karabiber ile tatlandırıp, cacıkla servis edin
 
858,497Konular
982,516Mesajlar
30,253Kullanıcılar
zackakusphaSon üye
Üst Alt