iltasyazilim
FD Üye
Malzeme Listesi:
2 yumurta
yarım su bardağı toz şeker
100 gram erimiş soğumuş tereyağı ( tereyağı tercih etmezseniz yarım su bardağı çiçek yağı)
1 adet orta boy havuç
yarım çay bardağı kıyılmış ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
yarım su bardağı ve 1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yapılışı:
Şekeri yumurtalar ile çırpın, yağı ilave edin tekrar çırpın Kabartma tozunu, tarçını koyun ve unu ilave edin Tamamen karıştırdıktan sonra rendelenmiş havuç ve ceviz parçalarını içine katın 25x9 cm lik dikdörtgen kek kalıbı kullandım,hamuru kalıbın içine boşaltınDaha önceden 170 derecede ısınmış olan fırında 3540 dakika pişirin Fırından çıkan kek kalıbınızı ıslak ve soğuk bir bez üzerine koyarak soğutun,kalıp soğuduktan sonra keki çıkarın
Uyarılar:
Bu hamuru 25x9 cm lik dikdörtgen kek kalıbı ile kullandım, normal 2628 cm yuvarlak kalıp bu hamur miktarı için büyük geliyor 2628 cm lık kalıp kullanacaksanız hamuru iki ölçü olarak yapın
Her fırın ayarı birbirinden farklı olabilir, lütfen kekinizin piştiğinden bir kürdan aracılığı ile emin olun
Afiyet olsun
2 yumurta
yarım su bardağı toz şeker
100 gram erimiş soğumuş tereyağı ( tereyağı tercih etmezseniz yarım su bardağı çiçek yağı)
1 adet orta boy havuç
yarım çay bardağı kıyılmış ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
yarım su bardağı ve 1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yapılışı:
Şekeri yumurtalar ile çırpın, yağı ilave edin tekrar çırpın Kabartma tozunu, tarçını koyun ve unu ilave edin Tamamen karıştırdıktan sonra rendelenmiş havuç ve ceviz parçalarını içine katın 25x9 cm lik dikdörtgen kek kalıbı kullandım,hamuru kalıbın içine boşaltınDaha önceden 170 derecede ısınmış olan fırında 3540 dakika pişirin Fırından çıkan kek kalıbınızı ıslak ve soğuk bir bez üzerine koyarak soğutun,kalıp soğuduktan sonra keki çıkarın
Uyarılar:
Bu hamuru 25x9 cm lik dikdörtgen kek kalıbı ile kullandım, normal 2628 cm yuvarlak kalıp bu hamur miktarı için büyük geliyor 2628 cm lık kalıp kullanacaksanız hamuru iki ölçü olarak yapın
Her fırın ayarı birbirinden farklı olabilir, lütfen kekinizin piştiğinden bir kürdan aracılığı ile emin olun
Afiyet olsun