iltasyazilim
FD Üye
Havuz Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket margarin ( tavada erimiş )
*2 adet yumurta (biri tüm içine birinin sarısı içine beyazı dışına )
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*1 adet kabartma tozu
*Aldığı kadar un
Üzeri için ;
*1 poşet krem şanti
*1 su bardağı süt
*( başka bir şeye kullandığımız krem şantinin kalanı da olabilir bize yaklaşık bir küçük kase kadar yeterli olacaktır )
Şerbeti için ;
*2 buçuk su bardağı şeker
*2 buçuk su bardağı su
Havuz Tatlısı Tarifi Yapılışı Bütün malzemeleri ekliyoruz Yavaş yavaş unumuzu katıp kurabiye hamuru gibi bir hamur elde ediyoruz Beze yapıp merdane ile ne ince ne kalın olacak şekilde açıyoruz Resim de olduğu gibi çay bardağı ile yuvarlaklar kesiyoruz Yağlanmış tepsimize koyuyoruz Sonra ince şekilde rulo yapıp onu da kestiğimiz yuvarlağın ortasına koyuyoruz Hamur bitene kadar bu işlemi gerçekleştiriyoruz Üzerlerine yumurta akı sürüp 150 ° önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz Tatlımız piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz Soğuyunca borcama yada o şekilde derin bir tepsiye alıyoruz Biraz fazla çıkacaktır Ben 2 ayrı borcama koydum Sadece birini tatlandırdım Sizde kullanacağınız kadar tatlandırabilirsiniz Diğer kalanı da buzdolabında saklayıp on gün içinde tekrar tüketebilirsiniz Şerbetimiz hazırlıyoruz Kaynatıp çok fazla ılımadan hazırladığımı tatlımıza döküyoruz İyice şerbeti çeksin Biraz yüksek olduğu için kaşık yardımı ile üstlerine şerbetten dökebiliriz Kalan şerbeti süzüyoruz ve ruloların ortasına krem şanti koyuyoruz Süslüyoruz Afiyet olsun
*1 paket margarin ( tavada erimiş )
*2 adet yumurta (biri tüm içine birinin sarısı içine beyazı dışına )
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı yoğurt
*1 adet kabartma tozu
*Aldığı kadar un
Üzeri için ;
*1 poşet krem şanti
*1 su bardağı süt
*( başka bir şeye kullandığımız krem şantinin kalanı da olabilir bize yaklaşık bir küçük kase kadar yeterli olacaktır )
Şerbeti için ;
*2 buçuk su bardağı şeker
*2 buçuk su bardağı su
Havuz Tatlısı Tarifi Yapılışı Bütün malzemeleri ekliyoruz Yavaş yavaş unumuzu katıp kurabiye hamuru gibi bir hamur elde ediyoruz Beze yapıp merdane ile ne ince ne kalın olacak şekilde açıyoruz Resim de olduğu gibi çay bardağı ile yuvarlaklar kesiyoruz Yağlanmış tepsimize koyuyoruz Sonra ince şekilde rulo yapıp onu da kestiğimiz yuvarlağın ortasına koyuyoruz Hamur bitene kadar bu işlemi gerçekleştiriyoruz Üzerlerine yumurta akı sürüp 150 ° önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz Tatlımız piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz Soğuyunca borcama yada o şekilde derin bir tepsiye alıyoruz Biraz fazla çıkacaktır Ben 2 ayrı borcama koydum Sadece birini tatlandırdım Sizde kullanacağınız kadar tatlandırabilirsiniz Diğer kalanı da buzdolabında saklayıp on gün içinde tekrar tüketebilirsiniz Şerbetimiz hazırlıyoruz Kaynatıp çok fazla ılımadan hazırladığımı tatlımıza döküyoruz İyice şerbeti çeksin Biraz yüksek olduğu için kaşık yardımı ile üstlerine şerbetten dökebiliriz Kalan şerbeti süzüyoruz ve ruloların ortasına krem şanti koyuyoruz Süslüyoruz Afiyet olsun