iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
12 kg un
1 yumurta
100 gr havyar
Yeteri kadar su
Tuz
Sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Un ve yumurta derince bir kaba boşaltılır, su ve tuz ilave edilerek yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğrulur
Yumurta büyüklüğünde yumaklar haline getirilir Yumaklar oklava kullanılarak teker teker açılır
Yuvarlak bir şekil verilerek inceltilen hamur üzerine havyar sürülür Kenarları kare şekli verilerek kapatılır 15dk dinlendirildikten sonra tekrar açılır Teflon tava sac bir miktar sıvı yağ ile yağlanır
Teker teker açılan hamurlar tavada sacda altı üstü çevrilerek pişirilir Geniş bir servis tabağında sıcak olarak servis yapılır
12 kg un
1 yumurta
100 gr havyar
Yeteri kadar su
Tuz
Sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Un ve yumurta derince bir kaba boşaltılır, su ve tuz ilave edilerek yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğrulur
Yumurta büyüklüğünde yumaklar haline getirilir Yumaklar oklava kullanılarak teker teker açılır
Yuvarlak bir şekil verilerek inceltilen hamur üzerine havyar sürülür Kenarları kare şekli verilerek kapatılır 15dk dinlendirildikten sonra tekrar açılır Teflon tava sac bir miktar sıvı yağ ile yağlanır
Teker teker açılan hamurlar tavada sacda altı üstü çevrilerek pişirilir Geniş bir servis tabağında sıcak olarak servis yapılır