iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
500 gram orta yağlı kıyma 1 adet yumurta 1 adet büyük boy kuru soğan 5 dilim bayat ekmek içi 3 yemek kaşığı içme suyu 1 çay kaşığı tuz 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı Karamelize soğan için:
4 adet orta boy kuru soğan 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı soya sosu 1 çay kaşığı üzüm sirkesi 2 tepeleme çay kaşığı esmer şeker 14 çay kaşığı karabiber Servis için:
5 dilim ananas 5 adet büyük boy hamburger ekmeği 5 dilim cheddar ekmeği (isteğe bağlı)
NASIL YAPILIR?
Köfteyi hazırlamak için; kuru soğanı mutfak robotundan geçirdikten sonra karıştırma kabına alın Küçük parçalara ayırdığınız bayat ekmek içlerini ve içme suyunu ekleyin Ekmeklerin su ve soğan suyuyla ıslanmasını sağlayın Yumuşayan bayat ekmeklere; yumurta, tuz ve kıymayı ekleyin Tüm malzemeyi iyice karışana kadar yoğurun Hazırladığınız köfte harcını beşe bölüp, köfteleri top haline getirin Köfte toplarını istediğiniz kalınlığa erişene kadar üstüne bastırarak yassılaştırın Zeytinyağı ve tereyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın Tereyağı eridiğinde köfteleri tavaya yerleştirin Köftelerin her iki tarafını da yüksek ateşte 2'şer dakika pişirdikten sonra ocağın altını kısın Köfteleri, kalınlığı ve damak tadınıza göre kısık ateşte pişirmeye devam edin Kızarmış köfteleri tavadan alın Tavayı temizlemeden ananas dilimlerini yerleştirip, iki yanı kızarana kadar bekleyin Karamelize soğanı hazırlamak için; kuru soğanları jülyen şeklinde doğradıktan sonra sos tenceresine alın Zeytinyağı, soya sosu, üzüm sirkesi, esmer şeker ve karabiber ekledikten sonra kısık ateşte aralarda karıştırarak yaklaşık 30 dakika pişirin Hamburger ekmeklerini ikiye bölüp fırında ısıtın Isınan ekmeklerin arasına pişirdiğiniz köfte, karamelize soğan, ananas dilimleri ve cheddar peyniri koyduktan sonra hamburgerleri afiyetle yiyebilirsiniz
500 gram orta yağlı kıyma 1 adet yumurta 1 adet büyük boy kuru soğan 5 dilim bayat ekmek içi 3 yemek kaşığı içme suyu 1 çay kaşığı tuz 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı Karamelize soğan için:
4 adet orta boy kuru soğan 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı soya sosu 1 çay kaşığı üzüm sirkesi 2 tepeleme çay kaşığı esmer şeker 14 çay kaşığı karabiber Servis için:
5 dilim ananas 5 adet büyük boy hamburger ekmeği 5 dilim cheddar ekmeği (isteğe bağlı)
NASIL YAPILIR?
Köfteyi hazırlamak için; kuru soğanı mutfak robotundan geçirdikten sonra karıştırma kabına alın Küçük parçalara ayırdığınız bayat ekmek içlerini ve içme suyunu ekleyin Ekmeklerin su ve soğan suyuyla ıslanmasını sağlayın Yumuşayan bayat ekmeklere; yumurta, tuz ve kıymayı ekleyin Tüm malzemeyi iyice karışana kadar yoğurun Hazırladığınız köfte harcını beşe bölüp, köfteleri top haline getirin Köfte toplarını istediğiniz kalınlığa erişene kadar üstüne bastırarak yassılaştırın Zeytinyağı ve tereyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın Tereyağı eridiğinde köfteleri tavaya yerleştirin Köftelerin her iki tarafını da yüksek ateşte 2'şer dakika pişirdikten sonra ocağın altını kısın Köfteleri, kalınlığı ve damak tadınıza göre kısık ateşte pişirmeye devam edin Kızarmış köfteleri tavadan alın Tavayı temizlemeden ananas dilimlerini yerleştirip, iki yanı kızarana kadar bekleyin Karamelize soğanı hazırlamak için; kuru soğanları jülyen şeklinde doğradıktan sonra sos tenceresine alın Zeytinyağı, soya sosu, üzüm sirkesi, esmer şeker ve karabiber ekledikten sonra kısık ateşte aralarda karıştırarak yaklaşık 30 dakika pişirin Hamburger ekmeklerini ikiye bölüp fırında ısıtın Isınan ekmeklerin arasına pişirdiğiniz köfte, karamelize soğan, ananas dilimleri ve cheddar peyniri koyduktan sonra hamburgerleri afiyetle yiyebilirsiniz