Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hayal ve Gerçek

Hayal ve Gerçek
0
59

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
HAYAL VE HAKIKI

Babasının işi sebebiyle çocuğun orta öğretimi kesintilere uğramıştı Orta ikideyken, büyüdüğü süre ne olmak ve ne gerçekleştirmek istediği konusunda bir kompozisyon yazmasını istedi hocası

Çocuk tüm gece oturup günün birinde beygir çiftliğine sahip olmayı hedeflediğini anlatan 7 sayfalık bir kompozisyon yazdı Hayalini en ince ayrıntılarıyla anlattı Hatta hayalindeki 200 dönümlük çiftliğin krokisini de çizdi Binaların, ahırların ve koşu yollarının yerlerini gösterdi Krokiye, 200 dönümlük arazinin üstüne oturacak 1000 metrekarelik evin ayrıntılı planını da ekledi Ertesi gün hocasına sunduğu 7 sayfalık tayin , tam kalbinin sesiydi

İki gün sonradan ödevi geri aldı Kağıdın üzerinde kırmızı kalemle yazılı iri bir “0 ve “Dersten sonra beni gör, uyarısı vardı

Neden 0 aldım, diye ilgiyle sordu hocasına çocuk

Bu senin yaşında bir çocuk için realist olmayan bir düş, dedi hocası

Paran yok Gezginci bir aileden geliyorsun Kaynağınız yok Beygir çiftliği hazırlamak büyük para gerektirir Önce araziyi alman lüzumlu Damızlık hayvanlar da alman gerekiyor Bunu başarman imkânsız Eğer ödevini realist hedefler belirledikten sonra baştan yazarsan, o vakit notunu her tarafta gözden geçiririm

Çocuk evine döndü ve uzun uzun düşündü Babasına danıştı

Oğlum, dedi babası; “Bu konuda kararını kendin vermelisin Bu senin hayatın için oldukça kayda değer bir tercih!

Çocuk bir hafta değin düşündükten sonra ödevini hiçbir değişiklik yapmadan geri götürdü hocasına

“Siz verdiğiniz notu değiştirmeyin Ben de hayallerimi
Anekdot:Alıntıdır *

858,496Konular
981,802Mesajlar
29,870Kullanıcılar
kemalbelenSon üye
Üst Alt