Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

hayal ve ıstırap adlı kitabın geniş özeti

hayal ve ıstırap adlı kitabın geniş özeti
0
123

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Hayal ve ıstırap özeti

Bu bayağılık oyunu bozmadım Madem bir rüyaydı, karanlığını silerek, güzelliğini tadacaktım Vücudunun sıcaklığına kendimi bıraktım Daima Nihat Giray'la dans etmeyi tahayyül etmişken, şu anda bu görgüsüz oğlanın zinde kolları arasında olmaktan vücudunun ağır ter kokusunu teneffüs etmekten öbür bir müsamaha alıyordum

Onu anadan doğma görüverdim: kimbilir güzel bir kızla beraberliğinde ne değin vahşi, ne kadar muhabbetten uzaktan, ama şehvete ne çok yakın olacaktı Şehvetini o kadar bayağı, yakası açılmadık kelimelerle açıklama ettiğini duyar gibiydim

Sevda işlerinde hiçbir tecrübem olmamasına rağmen, bu hayvani edanın, birtakım mutlak vefa ve sadakat yeminlerinden daha cazibeli neticeler verebileceğini dehşetle seziyordum

Kitabın İçinden Hayal ve Istırap, Selim İleri'nin en manâlı romanlarından biri olmakla birlikte, yayımlandığı dönemde anında hiç alaka uyandırmamıştır

İkinci Dünya Savaşı eşiğindeki İstanbul'da, ala ala hey Büyükada dekorunda başlayan eser, bir aşk öyküsüne yol alacakken, rota değiştirir ve roman kişileri faşizmin amansız fırtınasına birden sürüklenirler Tek parti iktidarı savaş yıkılan ışık halkası Düş ve Istırap, Selim İleri romancılığında hakiki bir hazine! *

858,499Konular
982,575Mesajlar
30,330Kullanıcılar
KristonSon üye
Üst Alt