Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Hayalinizin peşinden gidin.Denildiği gibi yapıp,hayalini yazan ve 0 alan çocuk

Hayalinizin peşinden gidin.Denildiği gibi yapıp,hayalini yazan ve 0 alan çocuk
0
56

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Hayalinizin peşinden gidinDenildiği gibi yapıp,hayalini yazan ve 0 alan çocuk Bu hikaye, çiftlikten çiftliğe, yarıştan yarışa koşarak atları edep etmeye çalışan gezgin bir beygir terbiyecisinin genç oğluna değin uzanır Babasının işi sebebiyle çocuğun orta öğretimi kesintilere uğramıştı Orta 2 sınıftayken, büyüdüğü zaman ne olmak ve yerine getirmek istediği konusunda bir kompozisyon yazmasını istedi hocası Çocuk bütün gece oturup günün birinde at çiftliğine sahip olmayı hedeflediğini anlatan 7 sayfalık bir kompozisyon yazdı Hayalini en ince en ince ayrıntısına kadar anlattı Hatta hayalindeki 200 dönümlük çiftliğin krokisini de çizdi Binaların, ahırların ve koşu yollarının yerlerini gösterdi Krokiye, 200 dönümlük arazinin üzerine oturacak 1000 metrekarelik evin detaylı planını da ekledi Ertesi gün hocasına sunduğu 7 sayfalık atama, bütün kalbinin sesiydi iki gün sonra ödevi geri aldı Kağıdın üzerinde kırmızı kalemle yazılmış kocaman bir 0ve Dersten daha sonra beni göruyarısı vardı Neden 0aldım?diye merakla sordu hocasına, çocuk Bu senin yaşında bir çocuk için gerçekçi olmayan bir düşdedi, hocası Paran yok Gezginci bir aileden geliyorsun Kaynağınız yok At çiftliği düzenlemek büyük para gerektirir Önce araziyi satın alman gerekli Damızlık hayvanlar da alman gerekiyor Bunu başarman imkansız!dedi ve ekledi: Eğer ödevini gerçekçi hedefler belirledikten daha sonra baştan yazarsan, o süre notunu tekrar gözden geçiririm Çocuk evine döndü ve uzun uzun düşündü Babasına danıştı Oğlumdedi babası Bu konuda kararını kendin vermelisin Bu senin hayatın için epeyce kayda değer bir tercih!Çocuk bir hafta kadar düşündükten daha sonra ödevini hiçbir değişim yapmadan geri götürdü hocasına Siz verdiğiniz notu değiştirmeyindedi Ben de hayallerimi O orta 2 öğrencisi bugün 200 dönümlük arazi üzerindeki 1000 metrekarelik evinde oturuyor Yıllar önce yazdığı kompozisyon ödevi şöminenin üstünde çerçevelenmiş olarak asılı Öykünün en can alıcı yanı şu: Aynı hoca geçen yaz 30 öğrencisini bu çiftliğe kamp kurmaya götürdü Çiftlikten ayrılırken eski öğrencisine: Bakdedi Sana şu anda söyleyebilirim Ben senin öğretmeninken düş hırsızıydım O yıllarda öğrencilerimden o kadar çok hayal çaldım Allah'tan fakat sen hayalinden vazgeçmeyecek kadar inatçıydın Kimsenin hayallerinizi çalmasına müsade vermeyin Ne durumda olursanız olun, kalbinizin sesini dinleyin !  

858,474Konular
981,224Mesajlar
29,547Kullanıcılar
sonertSon üye
Üst Alt