Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hayallerden sıfır almak‏

Hayallerden sıfır almak‏
0
117

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Hic hayallerinizden sıfır aldınız mı?

Bu oyku, ciftlikten ciftliğe, yarıştan yarışa koşarak atları terbiye etmeye calışan gezgin bir at terbiyecisinin genc oğluna kadar uzanır Babasının işi
nedeniyle cocuğun orta oğretimi kesintilere uğramıştı
Orta ikideyken, buyuduğu zaman ne olmak ve yapmak istediği konusunda bir kompozisyon yazmasını istedi hocası
Cocuk butun gece oturup gunun birinde at ciftliğine sahip olmayı hedeflediğini anlatan 7 sayfalık bir kompozisyon yazdı Hayalini en ince ayrıntılarıyla
anlattı Hatta hayalindeki 200 donumluk ciftliğin krokisini de cizdi Binaların, ahırların ve koşu yollarının yerlerini gosterdi Krokiye, 200 donumluk
arazinin uzerine oturacak 1000 metrekarelik evin ayrıntılı planını da ekledi
Ertesi gun hocasına sunduğu 7 sayfalık odev, tam kalbinin sesiydi İki gun sonra odevi geri aldı Kağıdın uzerinde kırmızı kalemle yazılmış kocaman bir
0ve Dersten sonra beni goruyarısı vardı
Neden 0aldım?diye merakla sordu hocasına, cocuk
Bu senin yaşında bir cocuk icin gercekci olmayan bir hayaldedi, hocası
Paran yok Gezginci bir aileden geliyorsun Kaynağınız yok At ciftliği kurmak buyuk para gerektirir Once araziyi satın alman lazım Damızlık hayvanlar
da alman gerekiyor Bunu başarman imkansızve ekledi:
Eğer odevini gercekci hedefler belirledikten sonra yeniden yazarsan, o zaman notunu yeniden gozden geciririmcocuk evine dondu ve uzun uzun duşundu
Babasına danıştı
Oğlumdedi babası Bu konuda kararını kendin vermelisin Bu senin hayatin icin oldukca onemli bir secim!
cocuk bir hafta kadar duşundukten sonra odevini hicbir değişiklik yapmadan geri goturdu hocasına
Siz verdiğiniz notu değiştirmeyindediBen de hayallerimi
O, orta 2 oğrencisi, bugun 200 donumluk arazi uzerindeki 1000 metrekarelik evinde oturuyor Yıllar once yazdığı odev şominenin uzerinde cercevelenmiş olarak
asılı
Oykunun en can alıcı yanı şu:
Ayni oğretmen, gecen yaz 30 oğrencisini bu ciftliğe kamp kurmaya getirdi ciftlikten ayrılırken eski oğrencisine Bakdedi, Sana simdi soyleyebilirim
Ben senin oğretmeninken, hayal hırsızıydım O yıllarda oğrencilerimden pek cok hayal caldım
Allah' tan ki, sen, hayalinden vazgecmeyecek kadar inatcıydın

858,497Konular
981,947Mesajlar
29,946Kullanıcılar
semihlerSon üye
Üst Alt