Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hayat Sadece Öss mi ?

Hayat Sadece Öss mi ?

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
İçinizde kim sevdiği işi yapıyor? Bir düşünün Ülkenin en büyük problemlerinden biri insanların sevdikleri işi yapmamaları Diyelim, aileniz finansal yönden vasat Bir devlet okulunu ya da oradan buradan borç, elde avuçta ne varsa satarak özel bir okulu bitiriyorsunuz Ardındaki o yaşa gelmiş tüm gençlerin girdiği bir sınava, tabiri caizse eşek gibi çalışarak hazırlanıyorsunuz
Kendimden biliyorum, ne gecem vardı ne gündüzüm
Sosyal hayat deseniz… Nerede? Lisenin son yılında sinemaya bile gidemez olmuştuk Her gece rüyamda test çözüyor, soru okumadan geçen herhangi bir anı yaşamdan saymıyordum Kitap okumak, gezmek dolaşmak, tiyatroya gitmek, televizyon seyretmek… ya da hiçbir şey yapmadan oturmak… Bunlar da neymiş böyle? Takriben 5 saat uyuyor, aralıksız soru çözüyordum Peki amacım neydi?
Üniversiteye girmek Hangi bölüme?
İstediğim üniversiteye gireyim yeter, bölüm de neymiş?
Siz hayatınızda bundan daha abuk subuk bir perspektif duydunuz mu
Bu Nedenle ben de yüz binlerce yaşıtım gibi, istediğim bir üniversitenin hiç istemediğim bir bölümünü kazandım

Bir arkadaşım tıp okudu, yarıda bıraktı Bir başkası Boğaziçi İşletme ’yi bitirdi sonradan aşçı olmaya karar verdi
Bunlar bundan başka şanslı azınlık
Ya üniversiteyi şu abuk subuk sapan sınav yüzünden kazanamayanlar?
Sınavı geçen zeki, geçemeyen aptal mı sanıyorsunuz Ne ilgisi var? “Dünyanın en boşboğaz bilgilerle dolu kişisini seçiyoruz sınavı bu En iyi ezberleyen kazanıyor! Elinizi vicdanınıza koyun Hanginiz eşek gibi çalıştığınız o sorucevap tekniklerini diğer yerde faydalanma olanağı buldunuz? Yaratıcılık deseniz, öğrencide zaten tekrar, bitirilmiş Hatırlıyorum, bir arkadaşım fotoğraf yapıyor diye babasından sıkı bir tokat yemişti “Çiziktireceğine, test çöz! Uzun yıllar dalga geçtik ama durumu trajikomikti, hepimiz gibi Şimdi bir bankada çalışıyor Boş zamanlarında bile resim yapmıyor
Uzun lafın kısası bir toplum yalnızca parasızlıktan mutsuz olmuyor Yaptığı işi sevmeyen hayattan keyif almaz ayla geliyor
“Ekmek parası işte! diyen cümbür cemaat hayallerini bir başka hayata saklıyor!
Saklamasın da ne yapsın!
Hani siyasiler bilhassa gençlerden oy bekliyor ya… Kendimce hiç beklemesinler Hayalleri suya düşmüş, geleceği flu gören bir kesim var karşımızda Tıpatıp üniversite öğrencilerimden birinin söylediği gibi
“Hocam ya, geçirin bu dersten beni, inanın ileride bu işi yapmayacağım

BALÇİÇEK PAMİR *

858,505Konular
982,980Mesajlar
33,104Kullanıcılar
droleSon üye
Üst Alt