Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

hayata dair kızılderili sözleri

hayata dair kızılderili sözleri
0
56

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
hayata dair kızılderili sözleri kızılderili sözleri kızılderili aşk sözleri kizilderili resimli hayata dair sözler facebook Hayvanlar olmadan insan nedir ki? Eğer bütün hayvanlar kaybolup giderse ademoğlu büyük bir ruh yalnızlığı içinde ölecektir Hayvanlara ne olduysa insanlara da aynısı olur Her şey birbirine bağlıdır Yerkürenin başına gelen, yerkürenin çocuklarının da başına kazanç Seathl, SuqwamishDuwamish Kabilesi Konuşmak istediğin süre ışıkta dur! Özdeyiş, Crow Kabilesi Bizim halkımız ile beyaz insanlar arasındaki en büyük fark tevazudadır Bizim insanımız ne kadar yükselirse yükselsin, ne değin ileriye giderse gitsin, bilir ancak Yaratıcı’nın ve kainatın önünde bir zerredir Lincoln Tritt, Athabascan Kabilesi Biz ağaçlara acıtmak istemeyiz Ne süre onları kesmemiz gerekse, önce onlara tütün ikram ederiz Odunu asla ziyan etmeyiz, lazım olduğu değin keser, kestiğimizin hepsini kullanırız Eğer onların hislerini düşünmez ve kesmeden önce tütün ikram etmezsek, ormanın öteki tüm ağaçları göz yaşı dökecektir, bu da, bizim kalplerimizi yaralar Mesquakle Kabilesi Avladığımız hayvanların hepsini yer, ziyan etmemeye uyarı ederiz Bitkileri köklerken toprağı deşmekten sakınır, küçük küçük delikler açarız Evimizi yapacağımızda da toprağı az kazarız Çekirgeler için çimenleri yaktığımızda ortalığı viraneye çevirmeyiz Ağaçları kesip atmayız, yalnızca yaşlanmış, ölmüş olanları kullanırız Lakin beyazlar toprağı belliyor, ağaçları kesip biçiyor, her şeyi öldürüyor Hiçbir şeye dikkat etmiyor onlar Beyaz adamın dokunduğu her şey yaralandı, berelendi Wintu Kabilesi’nden bir kadın Benden toprağı sürmemi istiyorsunuz Bıçağımı alıp annemin göğsünü yırtacak mıyım? Daha Sonra ben öldüğümde dinlenmem için o beni kucağına almayacak Toprağı kazıp taşları çıkarmamı istiyorsunuz Annemin kemikleri için derisini mi yüzeceğim? Sonradan ben öldüğümde yeniden doğmak için onun bedenine giremeyeceğim Benden otları biçmemi, saman yapmamı ve satıp beyaz adam gibi varlıklı olmamı istiyorsunuz Ama annemin saçlarını nasıl keseceğim? Bütün halkım burada benimle kalmalı Bütün ölülerimiz baştan doğacak Onların ruhları her tarafta vücutlarına girecek Burada babalarımızın evinde beklemeliyiz ve onlarla anne toprağın göğsünde bir araya gelmeye hazırlanmış olmalıyız Wovoka, Palute Kabilesi (Çiftçilik yapmayı kabul etmediler) Benim için bir hendek kazıyorsan, bir tane de kendin için kaz Özdeyiş, Creole Kabilesi  

858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt