Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Haydar

Haydar
0
178

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Hayber'in fethinde bulunup büyük kahramanlıklar gösteren hazreti Ali, yahûdîlerin meşhûr pehlivanı Merhab ile karşılaştı Merhab kendini medheden sözler söyledikten sonra hazeti Ali; Ben oyum ki, anam bana Haydar adını takmıştır Ben ormanların heybetli görünüşlü arslanı gibiyimdir Seni bir hamlede yere serecek er kişiyimdirdiye şiirler söyleyerek Merhab'ın karşısına dikildi Bu şiir Merhab'a o gece kendisini bir arslanın parçaladığı şeklindeki rüyâsını hatırlattı Haydar, indirdiği bir kılıç darbesiyle Merhab'ın başını ikiye böldü (İbni Hişâm)

Hüdâyî n'oldu bu kadar peygamber,

Ebû Bekr, Ömer, Osman ve Haydar,

Hani Habîbullah Sıddîki Ekber,

Bunda gelen gider bir can eğlenmez

(Azîz Mahmûd Hüdâyî)