
Kalabalık sofralarının vazgeçilmezi olan ve masaları süsleyen soslar arasında haydari başta geliyor. Birçok yöreye nazaran haydari sosunun orjinal tanımını sizler için derledik. Yoğurtla buluşan taze dereotunun buluştuğu haydari sosunu konutta de basitçe yapabilirsiniz. İşte tanımı:
Mezeler akşam yemeklerinde, misafir tabaklarında epey tercih edilen yemeklerdir. Haydari sosunu da umumiyetle cips soslarının yanında kullanılsa da ara soğukların yanında da servis edebilirsiniz. Tadı süper olan haydari, Türk mutfağının da vazgeçilmezlerinden. Hem imalatları pratik hemde tadı şık olunca sık sık yapmak isteyeceğiniz haydari sosunun tanımını bugün sizlerle paylaşıyoruz. Evet prodüksiyonu kolay olan haydari sos nasıl hazırlanır? Şayet sizde haydari tanımı arıyor ve haydari nasıl yapılır merak ediyorsanız "haydari tanımı, haydari nasıl yapılır" haberimize göz atın.

HAYDARİ SOS TANIMI:
GEREÇLER
500 gram süzme yoğurt
1 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kuru nane
Bir tutam dereotu
YAPILIŞI
Sarımsakları ve dereotunu küçük küçük doğrayın. Daha sonra derin bir kabın içerisinde yoğurdu tuz ve zeytinyağıyla çırpın.
Üzerine doğradığınız sarımsak ve dereotunu ekledikten sonra üzerine pul biber ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...