Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Haydi Aşure Zamanı Aşure Yapmaya Melekler

Haydi Aşure Zamanı Aşure Yapmaya Melekler
0
54

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Haydi Aşure Zamanı Aşure Yapmaya aşure nasıl yapılır aşure tarifi meleklerim eminim birçok kişi benim gibi aşureyi seviyordurmuharrem ayının onuncu gününe eşit gelen aşure gününü ben biraz geciktirdim sanırım çalışıyor olunca haftasonunu bekledim lakin yinede fazla geç kalmış sayılmam Rabbim kabul etsin inş ayrıca unutulmamalı ki vitamin deposudur aşuretarifine gelince vaktiyle beri öyle tatlıyı sevmesemde aşureye bayılırımsüslemesi fazla hoşuma gidiyorhaydiasurezamaniasureyapmayamelekler5c4f359476002alt malz 2 kadeh buğday yarım su bard nohut yarım su bard fasulye 1 portakal kabuğu rendesi 1 dere bardağı pirinç 1 kilo + 1 su bardağı toz şeker kuş üzümü fındık dolmalık fıstık kuru kayısı kuru incir kuru üzüm tarçın nar buğdayı bir gece önce 4 5 saat ıslatıyoruz ve daha sonra kaynatıyoruz( düdüklü tencereniz varsa düdüklüde ıslatmadan da kaynatabilirsiniz benim düdüklü tencere fobim olduğu için sıradan tencerede yapıyorum) tekrar nohutu ve fasulyeyi bir gece önceden haşlıyoruz ertesi günde buğdayı kaynatmaya devam ederken içine fasulye ve nohutları ekliyoruz kaynamaya devam ederken önce şekeri sonra pirinci 1 kadeh suda pişiriyoruz pişen pirincide id buğdayların içine ekliyoruz küçük ufak kestiğimiz incirleri kayısıyı ve suda bekletilmiş kuru üzümü buğday karışımına ekiyoruz eğer suyu eksik olursa bu aşamada su ekleyebilirsiniz şekeride az gelirse şeker ekleyebilirsiniz 1 portakal kabuğu rendesinide ekledikten sonradan kaynamaya bırakıyoruz sulu olursada biraz nişasta ekleyebilirsiniz hepsi piştikten daha sonra kaselere koyup üstüne tarçın,kuş üzümü,fındık ( fındıkları ben rondoda çekip koyuyorum) dolmalık fıstık ,nar ekleyip soğuduktan daha sonra afiyetle yiyoruz 1548694928 1548694928 haydiasurezamaniasureyapmayamelekler5c4f3594a473bhaydiasurezamaniasureyapmayamelekler5c4f3594a473b haydiasurezamaniasureyapmayamelekler5c4f3594a473b  

858,496Konular
981,779Mesajlar
29,851Kullanıcılar
calmuratSon üye
Üst Alt