Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Haydi çocuklar kareyi öğrenelim?

Haydi çocuklar kareyi öğrenelim?
0
404

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Haydi çocuklar kareyi öğrenelim? Anasınıfı etkinlikleri deyip geçmemek lüzumlu Her şeyi öğretiyoruz biliyorsunuz Bu haftaki etkinliklerim arasında bulunan kare etkinliğiyle ilgili birazcık öğretmek istiyorum sizlere Konumuz kare ise sınıfın öbür köşelerine asacağımız kare şekilleri ile sıkı bir antre gerçekleştirebiliriz Farklı renklerde yapacağımız kareleri sınıfta saklayabilir veya tahta, pano gibi görülebilir yerlere koyarak çocuklara bu şeklin ne olduğunu sorabiliriz Yüzü olmayan kare figürlerini çocuklara dağıtarak onların bu kareleri eğlenceli kılacak bir yüz çizmelerini isteyebiliriz veya onlara anlatacağımız bir öykü ile karenin mutlu mu, gözü yaşlı mü, dargın mı yoksa şaşkın mı olacağı hususunda karara varabiliriz Kare ile hazırlayacağımız benzersiz bir hikayeyi çomak kuklamız ile anlatarak da fazla da güzel ilerleme kaydedebiliriz Hikaye etkinliği: Bir varmış bir yokmuş Üçgen ve kare yolda karşılaşırlar ve selamlaşırlar daha sonra üçgen kareye kendini tanıtır Biliyor musun benim üç kenarım var , bu yüzden bana üçgen diyorlar istersen sayalım biiiiir , ikiiiii , üçççç Daha Sonra kare üçgene kendisini tanıtır: Benim adım da kare dört kenarım var Hadi sayalımm biir , iki , üçç , dört Üçgen ve kare çok iyi arkadaş olurlar Beraber parka gitmeye karar verirler Parka bu vesileyle yolda dikdörtgen ile karşılaşırlar Kare: “Aaaaaaaaa bana ne kadarda benziyor der Üçgen: “Hayııııııııııııııııııııııııır senin tüm kenarların eşit , dikdörtgenin ise iki kenarı kısa iki kenarı uzunder Dikdörtgeni de yanlarına alıp park yoluna her yerde koyulurlar Bu seferde yolda daire ile karşılaşırlar Üçgen: “Aaaaaaa hiçbirimize benzemiyor “der Daire: “Evet ben hiçbirinize benzemiyorum “ der sonra dört kahramanımız mükemmel arkadaş olup defalarca beraber parka giderler Öykü etkinliğinde natürel ancak konuşturduğumuz bütün şekillerin çomak kuklasını kullanarak açıklamak gerekmektedir Çocuklara kareyi daha iyi kavratabilmek nedeniyle kenarlarını sayma ve eşdeğer şekilde çizme alışkanlığı kazandırmak adına incelemeler yaptırmak da fayda vardır Keza okuma yazma alıştırma yaprağı olarak da kare, dikdörtgen, daire ve üçgenin yer aldığı faaliyet yapraklarında eşleştirme tarzı araştırmalar yaptırılabilir Çocukları tek tek çıkartıp karenin dört kenarı vardır Hepsi eşittir cümlesini kurdurmak da hafızalarına bu şekil özelliklerinin kalması bakımından faydalı olabilecektir Faaliyet bitiminde çocuklarla dramaya geçiş yapılarak haydi kare olalım ya da kareleri yerden toplayalım tarzı oyunlar oynatabilirsiniz Sınıfınızda minik boyutlarda ahşap bloklar varsa müzik başlatıp sınıfı 2’ye ayırabilirsiniz Müzik durana kadar hangi grup en çok bloğu toplarsa o kazanır diyerekten kare şekillerini içten bulup bulamadıklarının kontrolünü sağlayabilirsiniz 80023 80023 haydicocuklarkareyiogrenelim5c589f4b8f10dhaydicocuklarkareyiogrenelim5c589f4b8f10d 1200 1600 duygularkavramijpg80023 Haydi çocuklar kareyi öğrenelim? duygularkavramijpg80023 Haydi çocuklar kareyi öğrenelim? 80024 80024 haydicocuklarkareyiogrenelim5c589f4bb1bf4haydicocuklarkareyiogrenelim5c589f4bb1bf4 1600 1200 etkinlik2gif80024 Haydi çocuklar kareyi öğrenelim? etkinlik2gif80024 Haydi çocuklar kareyi öğrenelim? 80025 80025 haydicocuklarkareyiogrenelim5c589f4bd18d8haydicocuklarkareyiogrenelim5c589f4bd18d8 1205 1250 kareetkinlikleri5jpg80025 Haydi çocuklar kareyi öğrenelim? kareetkinlikleri5jpg80025 Haydi çocuklar kareyi öğrenelim?