Haydi Salavata hanımlar! Haydi Salavata hanımlar! FLASHhttp:img530imageshackusimg5306649salavatoa9swfWIDTH 400 HEIGHT 350FLASH Allah(cc) için Foruma girdiğimizde buraya salavat yazarak başlayalım inşallah Allâh ve melekleri Peygamber'e bolca salât ederler Ey mü'minler! Siz de O'na bolca salât getirin ve bütün bir teslimiyetle selâm verin(elAhzâb, 56) Allâhümme salli alâ Muhammedin ve alâ âli Muhammed, kemâ salleyte alâ âli ibrahim ve bârik alâ Muhammedin ve alâ âli Muhammed, kemâ bârekte alâ âli İbrahim, inneke hamîdun mecîd (Allâh'ım! İbrahim'in âline rahmet ettiğin gibi Muhammed'e ve âline de rahmet et Allâh'ım! İbrahim'in âline hayır ve bereket lutfettiğin gibi Muhammed'e ve âline de hayır ve bereket ihsân et Kuşkusuz Sen övülmeye lâyık ve yücesin) Peygamber sallallâhu aleyhi ve sellem'in şânını yücelten âyeti kerîmelerden biri de budur Hem Allâh'ın, hem de meleklerin Rasûlullâh Efendimiz'e salavât getirmeleri, onun Allâh katındaki değerini ortaya koymaktadır Allâh'ın, Peygamber sallallâhu aleyhi ve sellem'e salavât getirmesi, ona acınacak şey etmesi, şan ve şerefini yüceltmesidir in Rasûlullâh'a salavât getirmesi de, aynı şekilde Onun kadr u kıymetini anıp, yüce mertebelere erişmesi için Allâh'a niyazda bulunmalarıdemektir Allâh Teâlâ âyeti kerîmede, kendisinin ve meleklerin Rasûli Ekrem'e salavât getirdiklerini hatırlattıktan sonra, kullarına hitâben: Ona sallâllâhu aleyhi ve sellem, bizim gibi siz de salât ü selâm getirin, saygıların en yücesiyle O'nu yâdedinbuyurmaktadır Abdullâh bin Amr radıyallâhu anh'dan gelen bir rivâyette Rasûlullâh sallallâhu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur: Kim bana bir defa salât ü selâm getirirse, bu sebeple Allâh Teâlâ da ona on misli merhamet eder(Müslim) Hadîsin bir takım rivâyetlerinde, Hazreti Peygamber'e salavat getiren kimseye, Cenâbı Hakk'ın on kez merhamet edeceği müjdesine ilâveten, o kimsenin on günahının bağışlanacağı, manevî derecesinin on derece daha yükseltileceği de haber verilmektedir (Nesâî) Ashâbı Kirâm'dan Ebû Talhâ elEnsârî'nin anlattığına kadar, birgün Rasûlullâh sallallâhu aleyhi ve sellem mütebessim bir çehreyle Ashâbı Kirâm'ın yanına geldi ve Cebrâil aleyhisselâm'ın kendisine şu müjdeyi getirdiğini haber verdi: Muhammed! Ümmetinden biri sana bir salât getirdiğinde benim onun günahlarının bağışlanması için on kez istiğfar etmem, o kimsenin sana bir selâm getirmesi hâlinde de benim ona on selâm vermem seni sevindirmez mi?(Nesâî) Görüldüğü gibi Hazreti Peygamber'e salât ü selâm getirmek, Allâh'ın rahmetini ve rızâsını kazanmaya vesîledir Bu sebeple her fırsatta Rasûli Ekrem Efendimiz'e salât ü selâm getirmelidir İbn Mes'ûd'dan gelen bir rivâyette de Rasûlullâh sallallâhu aleyhi ve sellem şöyle buyururlar: Kıyâmet gününde insanların bana en yakın olanları, bana en fazla salât ü selâm getirenleridir id Bir diğer hadîsi şerifte ise, Evs b Evs radıyallâhu anh'dan rivâyet edildiğine tarafından Rasûlullâh sallallâhu aleyhi ve sellem: Günlerin en fazîletlisi Cuma günüdür Bu sebeple o gün bana bol miktarda salât ü selâm getiriniz; zîrâ sizin salât ü selâmlarınız bana sunulurbuyurunca, Ashâbı Kirâm: Yâ Rasûlullâh! Vefât ettiğin ve senden hiçbir eser kalmadığı zaman salât ü selâmlarımız sana nasıl sunulur?diye sordular Bunun üzerine Peygamber sallallâhu aleyhi ve sellem: Allâh Teâlâ, peygamberlerin bedenlerini çürütmeyi toprağa haram kıldıbuyurdu (Ebû Dâvud) Hadisten de anlaşıldığı gibi Peygamber Efendimiz'e gönderilen salavâtlar ona ibraz edilir O da bu selâmları alır Bu bulunmaz fırsatı kaçırmamak için ona her fırsatta salavât getirmeye çaba etmelidir Keza hadîste Cuma gününün fazîletinden de laf edilmiştir Bu sebeple Rasûli Ekrem'e Cuma günü daha fazla salât ü selâm göndermeli ve böylece Cenâbı Hakk'ın rızâsını kazanmaya çalışmalıdır Rasûlullâh'a salât ü selâm getirmek sûretiyle kazanacağı mânevî ecre yük vermemiş, kendini elde edeceği büyük bir sevaptan yoksun bırakmış kimseler hakkında Peygamber sallallâhu aleyhi ve sellem: Başlıca cimri, yanında adım anıldığı hâlde bana salâvât getirmeyen kimsedirbuyurmuştur Haydi arkadaşlar en azından bulunduğumuz şu kutsal günler hürmeten! Allahümme Salli Ala Seyyidina Ve Ala Ali Seyyidina Muhammed