Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hayır hakkında ayetler

Hayır hakkında ayetler
0
122

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Hayır hakkında ayetler

Hoşunuza gitmediği halde savaş size farz kılındı Sizin icin daha hayırlı olduğu halde bir şeyi sevmemeniz mumkundur Sizin icin daha kotu olduğu halde bir şeyi sevmeniz de mumkundur Allah bilir, siz bilmezsiniz
Bakara : 216

Ey insanlar! ResUl size Rabbinizden gerceği getirdi (bunda şuphe yoktur), şu halde kendi iyiliğinize olarak (ona) iman edin Eğer inkar ederseniz, goklerde ve yerde ne varsa şuphesiz hepsi Allah'ındır (O'nun sizin inanmanıza ihtiyacı yoktur) Allah geniş ilim ve hikmet sahibidir
Nisa : 170

Ey ehli kitap! Dininizde aşırı gitmeyin ve Allah hakkında, gercekten başkasını soylemeyin Meryem oğlu İsa Mesih, ancak Allah'ın resUludur, (o) Allah'ın, Meryem'e ulaştırdığı «kun: Ol» kelimesi(nin eseri)dir, O'ndan bir ruhtur (O'nun tarafından gonderilmiş, yahut teyit edilmiş, yahut da Cebrail tarafından ufurulmuş bir ruhtur) Şu halde Allah'a ve peygamberlerine iman edin «(Tanrı) uctur» demeyin, sizin icin hayırlı olmak uzere bundan vazgecin Allah ancak bir tek Allah'tır O, cocuğu olmaktan munezzehtir Goklerde ve yerde ne varsa hepsi O'nundur Vekil olarak Allah yeter
Nisa : 171

Eğer Allah seni bir zarara uğratırsa, onu kendisinden başka giderecek yoktur Ve eğer sana bir hayır verirse, (bunu da geri alacak yoktur) Şuphesiz O herşeye kadirdir
En'am : 17

Onlar ancak kendilerine meleklerin gelmesini veya Rabbinin gelmesini yahut Rabbinin bazı alametlerinin gelmesini bekliyorlar Rabbinin bazı alametleri geldiği gun, onceden inanmamış ya da imanında bir hayır kazanmamış olan kimseye artık imanı bir fayda sağlamaz De ki: Bekleyin, şuphesiz biz de beklemekteyiz!
En'am : 158

De ki: «Ben, Allah'ın dilediğinden başka kendime herhangi bir fayda veya zarar verecek guce sahip değilim Eğer ben gaybı bilseydim elbette daha cok hayır yapmak isterdim ve bana hicbir fenalık dokunmazdı Ben sadece inanan bir kavim icin bir uyarıcı ve mujdeleyiciyim»
A'raf : 188

(Kotuluklerden) sakınanlara: Rabbiniz ne indirdi? denildiğinde, «Hayır (indirdi)» derler Bu dunyada guzel davrananlara, guzel mukafat vardır Ahiret yurdu ise daha hayırlıdır Takva sahiplerinin yurdu gercekten guzeldir!
Nahl : 30

858,496Konular
981,661Mesajlar
29,728Kullanıcılar
berat21321Son üye
Üst Alt