Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hayızlı Kadın Tavaf Yapabilir Mi

Hayızlı Kadın Tavaf Yapabilir Mi
0
102

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Kadınlar adetli iken tavaf yapabilir mi
Adetli kadınlar Kabe'yi tavaf edebilirler mi

Hayızlı bayan Şâfî, Hanbelî ve Malikî mezheplerine kadar tavâf yapamaz Yaparsa, bu mezheplere kadar keza haccı kabûl olmaz, ayrıca de haram işlemiş olur Ama Hanefî mezhebine kadar haccı sahîh olsa da cinâyet işlemişdir ve böylece bir bedene (deve) kesmesi gerekir

Günümüzde haram olan bir madde içermeyen ve sağlık açısından bir sakıncası da olmadığı araştırılmış hayız geciktirici haplar kullananlar oluyor

Her ne dek, kadının hayız görmesi fıtrî bir mesele olup, mecburi kalınmadıkça tabiî seyrine müdahale edilmemesi zorunlu ise de, günümüzde prosedür gereği her isteyenin istediği zamanda eda edemeyeceği Hacc gibi bir ibadet söz konusu olduğunda, böyle bir çareye başvurulabilir

Hayızlı bir kadının, temizleninceye değin hac ve umre menâsikinin hepsini yapabileceğine fakat tavaf yapamayacağına dair bir takım hadisler mevcuttur:

Hz Aişe ’den söylenti edilmiştir:

“Ben adetli olduğum bir halde Mekke ’ye geldim Kabe ’yi tavaf etmedim, Safa İle Merve aralarında da sa ’y etmedim Bu durumu Peygamberimize ilettim O şöyle buyurdu: “Öteki hacılar ne yapıyorlarsa sen de aynısını yap Lakin temizleninceye değin Kabe ’yi tavaf etme! (Buhari, Hacc, 81; Müslim, Hacc, 120; Ahmed b Hanbel, 639, 219, 273)

“Hayızlı ve nifaslı kadınlar irtifa abdesti alır, ihrama girer ve Beytullahı tavaf haricen haccın tüm menasikini ifa ederler (Tirmizi, Hac, 98; Ebu Davud, Menasik, 9; Ahmed b Hanbel, 1364) *

858,496Konular
982,161Mesajlar
30,105Kullanıcılar
jactellerSon üye
Üst Alt