Sindirim Güçlüğü çekenlere tuzlu nane çayı hamilelikte nane çayı bebeklerde nane çayı bebeklere bebeklerde dispepsi hamilelikte cayi Dispepsi çekiyor ve buda sizin hyatınızı karartıyorsa birazdan vereceğim hazımsızlıga iyi gelen bilgilerle inşallah bu sorununuz ortadan kalkacak arkadaşlarhazimsizlikcekenleretuzlunanecayi5c50675d647edalt Her türlü besini, özellikle de asit içerenleri fazla tüketirseniz, sindirim sistemi zorlanır, sindirim güçlüğü başlar Bu sıkıcı durumun çaresi, soğuk süt ya da içine biraz tuz atılmış nane çayı olabilir İnsan vücudunu şöyle bir düşündüğümüzde ne değin doğaüstü bir sistem olduğunu fark etmemek olası yok Tıpatıp herkes ayrı görevler üstlenerek sistemin ayakta kalmasını karşılayan bir makinenin dişlileri gibi Dişlilerden biri kırıldığında önemli aksamalara, ara sıra de sistemin çöküşüne niçin olur İşte insan vücudu da böyledir Organizmayı yaratıcı tüm sistemlerin herkes büyük önem taşır Bu hafta gıda etkinliğimizin insan vücudundaki yolculuğuna şahit olacağız 3 aşamada sindirim Sindirim sisteminin esas görevi, bizi hayatta tutmak ve enerji karşılamak için yakıtımız olan yiyecek ve içecekleri işlemektir Yediklerimizi, yaşamımızı devam ettirecek yapıtaşları olan glukoz, aminoasit, yağ asitleri, mineraller ve vitaminlere çevirmek için sindirim sistemine ihtiyacımız vardır Sindirimin birincil aşaması, yiyeceklerin mekanik veya kimyasal olarak parçalanmasıdır İkinci aşamada, metabolize edilmiş zerrecikler öğütülür Üçüncü aşamada ise, kullanılmayan atıklar ortadan kaldırılır Belli Başlı sindirim işlemi, mide ve bağırsaklarda gerçekleştiği halde sindirim doğrusu ağızda başlar Yemeğin tadına varın Yemeğinizi seri yerseniz; 1 Bize yemeyi durdurmamızı söyleyen geri besleme mekanizmasını atlamış olursunuz, 2 tat alma cisimcikleri, belirtilen yiyecekleri yarmak için doğru sindirim enzimlerini planlamak üzere beyne hazırlık sinyallerini gönderemez, 3 Çiğnemeden yemek yemek, pozitif tükürük salgılanmasına niçin olur ve aşırı salgılama sonucu enzimlerin etkisi azalır Bu yüzden yavaş yiyin, iyi çiğneyin, gıda ve içeceklerin dille yeterince temas etmesine müsade verin Mide, öğütücü değildir Yiyecek ve içecekler ağızdan yemek yemek borusuna geçerek mideye gelir Mide, yiyecekleri tümüyle sindirme veya besinleri öğütme yeteneğine sahip değildir Midenin değişik bölümleri çalkalama, asit ile karıştırma ve çevirme, sindirim enzimleri salgılama ve hamur haline gelmiş yiyecekleri depolama gibi öbür görevleri yerine getirmek üzere yapılanmıştır Mide, kısmi olarak sindirilmiş içeriğini ağır ağır bağırsaklara bırakır Safra kesesi, onikiparmak bağırsağına az önce gelmiş olan asidik mide içeriğini nötrleştirir Ölçüyü kaçırmayın Eğer çok yemek yerseniz, bilhassa de asitli yiyecekler ise ya da mide fazla fazla asit üretirse, onikiparmak bağırsağı bunların hepsini alamaz ve bir kısmı midede kalarak hazımsızlığa neden olur Tüm bu aşamalardan sonradan yiyecekler, pankreasın sindirim enzimleriyle karıştıktan daha sonra ince bağırsak boyunca yoluna devam eder Bu yolculuğun son bölümünü kalın bağırsaklar oluşturur Cisim yiyeceklerden tüm alacaklarını aldıktan daha sonra, geri kalanları dışarı atar id Bira ve fıstıktan uzaktan durun Hemencecik göğüs kafesinin altındaki bezginlik ve ağrılar, midedeki asit yoğunluğundan kaynaklanır Asidin fazlası yemek borusundan yukarı çıkıp bronşiyal girişe fışkırırsa, şiddetli bir yanma hissedilir Bunlardan kaçının: Narenciye, mayalı içecekler (beyaz şarap, şampanya ve bira), fıstık, kırmızı etli ve baharatlı yemekler, konserve yiyecekler ve koruyucu olarak sitrik asit içeren ticari olarak kutulanmış meyveler, sirkeli yiyecekler, sıcak sıvılar, bir takım ilaçlar (Steroid, fazla C vitamini 1000 mg'ın üstü ve sancı kesiciler) Bunları deneyin: Yemeklere anason tohumu ve soğan eklemeye çalışın Mide yanması başladığında soğuk süt veya bir parça tuzla birlikte nane çayı (soğutulmuş) için Yemeğinizi yavaş yavaş yiyin Yemekten sonradan yürüyüş yapın
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.