Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, katıldığı bir toplantıda yaptığı konuşmada enflasyona dikkat çekerken, kesim temsilcileri ile yapılan toplantılara da değindi.
'Kredi kullandırma konusunda çok seçici davranıyoruz'
Bakan Nebati, 'Tarım kesimini iklim değişikliğine adapte edecek ve AB'deki siyaset değişikliğine uyumlu hale getireceğiz. Son 5 yılda çiftçilerimize yaklaşık 90 milyar TL ziraî destekleme gerçekleştirdik' derken, tarım bölümünün ehemmiyetine de değindi.
Nebati, büyüme için öncü göstergelerin birinci çeyrek için güçlü eğilimde olduğunu söylerken, devletin kaynaklarının en aktif formda yatırım yapana, istihdam oluşturana kullandırıldığını belirterek, 'Kredi kullandırma konusunda çok seçici davranıyoruz' dedi.
'Enflasyonist ortamı fırsatçılığa çevirmeye çalışan kimseye müsaade vermeyeceğiz'
Konut dalına yönelik açıkladığımız üç takviye paketi amaç odaklı bakış açımızı yansıtıyor. Tüm paydaşlarımızla eş güdüm içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Ülkemizde enflasyon ataletini beraberce yeneceğiz.
Enflasyonla çaba en öncelikli konularımızdan biri olarak karşımıza çıkmaktadır, önümüzdeki süreçte enflasyonu kalıcı olarak tek haneye indirmeyi hedefliyoruz. Enflasyon ile uğraş timlerimiz bir çok kesime ait kontrollerini kesintisiz bir formda sürdürüyor.
Enflasyonist ortamı fırsatçılığa çevirmeye çalışan kimseye müsaade vermeyeceğiz. Enflasyon meselesini elbirliği ile çözeceğimizden, kimsenin fırsatçılara göz açtırmayacağından kuşku duymuyorum.
Dünkü toplantılarda tek günden enflasyondu, bunu masaya yatırdık. İş insanlarımızın da ellerini, yüreklerini taşın altına koymaya hazır olduğunu görmekten büyük memnuniyet duyuyorum. Enflasyonu böylesi basiretli ve ferasetli iş insanlarımızın da atacağı adımlarla, devlet-millet işbirliğiyle çözeceğiz