iltasyazilim
FD Üye
Hazır Baklava Yufkasından Baklava Tarifi İçin Malzemeler
*Baklavalık hazır yufka
İç harcı için;
*4 su bardağı çekilmiş ceviz
*115 toz şeker (ceviz miktarına göre)
*Çekilmiş fıstıkta kullanabilirsiniz
Yağlamak için;
*1 paket tereyağı (eritilmiş)
*1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
*35 su bardağı toz şeker
*4 su bardağı su
*34 damla limon
Hazır Baklava Yufkasından Baklava Tarifi Yapılışı Şerbeti için şeker ve su tencereye alınır Şerbet kaynamaya başladıktan sonra 5 dk daha kaynatılır Ocak kapatılır, limon sıkılır
Dinlenmeye bırakılır Şerbet ılık olacak baklava piştikten sonra ki ilk sıcaklığının çıkması beklenecek 5 dk sonra şerbet dökülecek)
Sıvı yağ ve eritilmiş tereyağı karıştırılır
Hazır baklavalık yufkanın 1 katı serilir 2 yemek kaşığı yağ konur, yağlanır 2 yufka serilir Yufkanın üst kısmına cevizli harç konur Yufkanın üst kısmıyla konulan harcın üzeri kapatılır (İç harç büzme sırasında yırtılmasın diye) oklavaya sarılır İki taraftan büzülür Yağlanmış tepsiye konur İşlem tepsi dolana kadar devam eder Kalan yağ tepsiye dizilmiş olan hamurun üzerine eşit şekilde dökülür 180 derece önceden ısıtılmış fırında altı üstü pişene kadar pişirilir Fırından çıkarıldıktan 5 dk sonra şerbet dökülür Dolaba koyduğunuz zaman donma yapar İçinde tereyağı olduğu için ısıtılmış fırına koyarsanız muhteşem olur Denemenizi tavsiye ederim Afiyet olsun
*Baklavalık hazır yufka
İç harcı için;
*4 su bardağı çekilmiş ceviz
*115 toz şeker (ceviz miktarına göre)
*Çekilmiş fıstıkta kullanabilirsiniz
Yağlamak için;
*1 paket tereyağı (eritilmiş)
*1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
*35 su bardağı toz şeker
*4 su bardağı su
*34 damla limon
Hazır Baklava Yufkasından Baklava Tarifi Yapılışı Şerbeti için şeker ve su tencereye alınır Şerbet kaynamaya başladıktan sonra 5 dk daha kaynatılır Ocak kapatılır, limon sıkılır
Dinlenmeye bırakılır Şerbet ılık olacak baklava piştikten sonra ki ilk sıcaklığının çıkması beklenecek 5 dk sonra şerbet dökülecek)
Sıvı yağ ve eritilmiş tereyağı karıştırılır
Hazır baklavalık yufkanın 1 katı serilir 2 yemek kaşığı yağ konur, yağlanır 2 yufka serilir Yufkanın üst kısmına cevizli harç konur Yufkanın üst kısmıyla konulan harcın üzeri kapatılır (İç harç büzme sırasında yırtılmasın diye) oklavaya sarılır İki taraftan büzülür Yağlanmış tepsiye konur İşlem tepsi dolana kadar devam eder Kalan yağ tepsiye dizilmiş olan hamurun üzerine eşit şekilde dökülür 180 derece önceden ısıtılmış fırında altı üstü pişene kadar pişirilir Fırından çıkarıldıktan 5 dk sonra şerbet dökülür Dolaba koyduğunuz zaman donma yapar İçinde tereyağı olduğu için ısıtılmış fırına koyarsanız muhteşem olur Denemenizi tavsiye ederim Afiyet olsun