Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Hazır Ekmek Hamurundan Çok Pratik Pizza

Hazır Ekmek Hamurundan Çok Pratik Pizza

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Hazır Ekmek Hamurundan Çok Pratik Pizza Tarifi İçin Malzemeler

*2 ekmek hamuru
*1 paket yuvarlak kaşar peyniri
*1 paket sosis
*Yarım kangal sucuk
*2 tane domates
*3 tane sivri biber
*1 yemek kaşığı salça
*1 tatlı kaşığı kekik
*810 dilim salam
*İsteğe bağlı zeytin, mantar, mısır

Hazır Ekmek Hamurundan Çok Pratik Pizza Tarifi Yapılışı Öncelikle fırına gidilir 2 ekmek hamuru alınır(yoksa pide hamuru da olur, malum ramazan ayından dolayı olmaya bilir Malzemelerin hepsi (kaşar hariç )derince bir kaba doğranır Salçaya su eklenerek sos kıvamına getirilir kekik de eklenir karıştırılır başka bir tabağa kaşar peyniri rendelenir Ben yuvarlak kaşarların yarısını kullanıyorum Ekmek hamurumuzu katı yağla yağladığımız fırın tepsisine elimizi sıvı yağa batırarak yayarız(hamur elimize yapışmasın diye elimizi yağlıyoruz)bu arada biz pizzayı ince sevdiğimiz için ben bir buçuk hamur kullandım hazırlamış olduğumuz sosu hamurumuzu kaşık yardımıyla yayıyoruz, daha sonra rendelediğimiz kaşarın yarısını hamurun üzerine serpiştiriyoruz, daha önce doğradığımız malzemeleri güzelce karıştırıp tepsiye yayıyoruz, elimizle bastırıyoruz ,daha önceden 200 derecede ısıttığımız fırında pişiriyoruz Pizzamız piştikten sonra kalan rende kaşarı serpiştirip kaşarlar eriyene kadar tekrar fırına veriyoruz Afiyet olsun

858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt