iltasyazilim
FD Üye
Hazır Ekmek Hamurundan Pide Tarifi İçin Malzemeler
*2 tane hazır ekmek hamuru
*3 çorba kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı un
İçi için;
*350 gr kıyma
*2 tane orta boy kuru soğan
*1 tane sivri biber
*Tuz, karabiber, pul biber
*Kavurmak için çok az sıvı yağ
Üzeri için;
*İster 1 yumurta sarısı
*İsterseniz de yoğurt
Hazır Ekmek Hamurundan Pide Tarifi Yapılışı Soğan ve kıymayı kavurup baharatlarını ekleyip iç malzemeyi hazırlıyoruz ( ben kıymalı yaptım ama siz istediğiniz iç malzemeyi kullanabilirsiniz ) Daha sonra ekmek hamurunun üzerine sıvı yağı ekleyip unu serpiştirip hamurun toparlanmasını sağlıyoruz Toparlandığı zaman 12 eşit parçaya bölüp her bir bezeyi oklava yardımıyla uzunlamasına açıyoruz İçine kıymalı harcı doldurup kenarlarından sıkıştırarak kapatıyoruz Çok iyi sıkıştırmak lazım fırında açılabiliyor Tüm malzeme bitene kadar işleme devam ediyoruz Üzerine ben yoğurt kullandım, siz ister yoğurt isterseniz de yumurta sarısı sürüp biraz pembeleşene kadar pişiriyoruz Benim acelem olduğu için davul fırın çabuk pişirdiğinden onu tercih ettim Siz 180 derecede kontrollü bir şekilde*pişirebilirsiniz Çok fazla kızartırsanız kuru olur, altı hafif pembeleştiğinde pişmiş demektir Fırından aldığınızda biraz ılıyana kadar üzerine mutlaka temiz nemli bir mutfak havlusu kapatın ki kurumasın Ilıklaştığında dilimleyip servis ediyoruz Afiyet olsun
*
*2 tane hazır ekmek hamuru
*3 çorba kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı un
İçi için;
*350 gr kıyma
*2 tane orta boy kuru soğan
*1 tane sivri biber
*Tuz, karabiber, pul biber
*Kavurmak için çok az sıvı yağ
Üzeri için;
*İster 1 yumurta sarısı
*İsterseniz de yoğurt
Hazır Ekmek Hamurundan Pide Tarifi Yapılışı Soğan ve kıymayı kavurup baharatlarını ekleyip iç malzemeyi hazırlıyoruz ( ben kıymalı yaptım ama siz istediğiniz iç malzemeyi kullanabilirsiniz ) Daha sonra ekmek hamurunun üzerine sıvı yağı ekleyip unu serpiştirip hamurun toparlanmasını sağlıyoruz Toparlandığı zaman 12 eşit parçaya bölüp her bir bezeyi oklava yardımıyla uzunlamasına açıyoruz İçine kıymalı harcı doldurup kenarlarından sıkıştırarak kapatıyoruz Çok iyi sıkıştırmak lazım fırında açılabiliyor Tüm malzeme bitene kadar işleme devam ediyoruz Üzerine ben yoğurt kullandım, siz ister yoğurt isterseniz de yumurta sarısı sürüp biraz pembeleşene kadar pişiriyoruz Benim acelem olduğu için davul fırın çabuk pişirdiğinden onu tercih ettim Siz 180 derecede kontrollü bir şekilde*pişirebilirsiniz Çok fazla kızartırsanız kuru olur, altı hafif pembeleştiğinde pişmiş demektir Fırından aldığınızda biraz ılıyana kadar üzerine mutlaka temiz nemli bir mutfak havlusu kapatın ki kurumasın Ilıklaştığında dilimleyip servis ediyoruz Afiyet olsun
*