iltasyazilim
FD Üye
Hazır Kadayıf İle Kadayıflı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
*Hazır kadayıf (bimde satılan) 250 gram
*2 kaşık tereyağı
*3 yemek kaşığı şeker
Muhallebisi için:
*1 litre süt
*Yarım bardak nişasta
*Yarım bardak un
*Bir bardağa yakın şeker
Piştikten sonra bir paket vanilya
*1 çay bardağı süt
*1 paket krem şanti
Hazır Kadayıf İle Kadayıflı Muhallebi Tarifi Yapılışı
1
*İlk önce muhallebimizi hazırlıyoruz
*Vanilya hariç tüm malzemelerimizi orta ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz
*Kaynamaya başlayınca kapatıp vanilyayı koyup karıştırdıktan sonra soğumaya bırakıyoruz
*Bir taraftan aldığımız hazır kadafıyı iki kaşık terayağıyla kavuruyoruz
*Yaklaşık beş dakika karıştırarak kavurduğumız kadayıfa 3 yemek kaşığı şeker koyup karıştırmaya devam ediyoruz
*Beş dakika daha karıştırıp kadayıfların renginin dönmesini bekleyip kadayıfımızı kapatıyor onu da soğumaya bırakıyoruz
*Diğer taraftan bir çay bardağı sütle krem şantimizi hazırlıyor soğuyan muhallebimize karıştırıp mikserle iyice çırpıyoruz
*Kadayıfların yarısını borcamın altına yerleştirip bardağın altıyla düzeltiyoruz
*Sonra muhallebimizi döküyoruz
*Kalan kadayıfı da muhallebinin üzerine döküp isteğe göre cevizle de süslüyoruz
*Şeker miktarını şekerli sevenler arttırabilir Hafif bir tatlıdır
*Hazır kadayıf (bimde satılan) 250 gram
*2 kaşık tereyağı
*3 yemek kaşığı şeker
Muhallebisi için:
*1 litre süt
*Yarım bardak nişasta
*Yarım bardak un
*Bir bardağa yakın şeker
Piştikten sonra bir paket vanilya
*1 çay bardağı süt
*1 paket krem şanti
Hazır Kadayıf İle Kadayıflı Muhallebi Tarifi Yapılışı
1
*İlk önce muhallebimizi hazırlıyoruz
*Vanilya hariç tüm malzemelerimizi orta ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz
*Kaynamaya başlayınca kapatıp vanilyayı koyup karıştırdıktan sonra soğumaya bırakıyoruz
*Bir taraftan aldığımız hazır kadafıyı iki kaşık terayağıyla kavuruyoruz
*Yaklaşık beş dakika karıştırarak kavurduğumız kadayıfa 3 yemek kaşığı şeker koyup karıştırmaya devam ediyoruz
*Beş dakika daha karıştırıp kadayıfların renginin dönmesini bekleyip kadayıfımızı kapatıyor onu da soğumaya bırakıyoruz
*Diğer taraftan bir çay bardağı sütle krem şantimizi hazırlıyor soğuyan muhallebimize karıştırıp mikserle iyice çırpıyoruz
*Kadayıfların yarısını borcamın altına yerleştirip bardağın altıyla düzeltiyoruz
*Sonra muhallebimizi döküyoruz
*Kalan kadayıfı da muhallebinin üzerine döküp isteğe göre cevizle de süslüyoruz
*Şeker miktarını şekerli sevenler arttırabilir Hafif bir tatlıdır