iltasyazilim
FD Üye
Hazırlanmış Mamalar Hakkında Data
Hazır Mamalar Nasıl Kullanılır?
Hazırlanmış Mamalar Ne Vakit Kullanılır?
Bebeğin gelişimine daha iyi destek olmaları için hazır mamaları inek sütü ile karıştırarak yedirmek gerekir
Hazır mamalar beş temel gruba ayrılır:
Açılış mamaları
İçerikleri anne sütününkine benzer İnek sütünün protein ve mineralleri azaltılması ve nebati yağ eklenmesi ile üretilirler Doymamış yağ asitleri içerirler Anne sütündeki vitaminleri ve laktoz şekerini taşıyan bu mamalar 46 aydaki bebeklere, gerekirseanne sütü yerine verilebilecek niteliktedir
Devam mamaları
Başlangıç mamaları beceriksiz kaldığında verilebilen bu mama çeşidinde protein ve enerji miktarı fazladır Laktoz şekeri ve mısır şurubu ve karbonhidrat içerirler, bu nedenle bebekleri keza uzun vakit tok miktar keza de karma beslenmeye hazırlık işlevi görürler Devam mamaları 6 aylık ve daha büyük bebeklere verilebilir
Devam sütleri
Bebekler emekleme ve yürüme evresinde daha fazla enerjiye gereksinim duymaya başlar Devam sütleri keza besleyici hem de vitamin ve mineral açısından zengindir 8 ile 36 aylık bebeklere değişen beslenme düzenleri esnasında destek nedeniyle devam sütü verilebilir Günde 500 ile 600 mililitre dek verilmesi uygundur
Özel formüllü mamalar
Prematüre doğan düşük kilolu bebeklere, ayrıca kusma, ishal , alerji, metabolizma bozukluğu, fenilketonüri gibi hastalıkları olan bebeklere dinç büyümeleri için ihtiyaçlarına uygun şekilde hazır özel mamaların verilmesi gerekir
Ek besinler
Evdeki ilave besinlere alternatif olarak hazırlanmış satılan mama grubudur Su ile hazırlanan ve süt proteini içeren sütlü kaşık mamaları bebeğin dört aylık ve daha büyük bebeklerin enerji ihtiyacını karşılar
Devam sütü ile hazırlanan tahıllı kaşık mamaları, karbonhidrat, protein, vitamin ve minerallerin dengeli bir karışımı olarak üretilir; karma besin dönemindeki bebeklere bir asıl öğün olarak verilebilir Vakumlanmış kavanoz mamaları ise sebzeli, etli ve tavuklu çeşitleriyle dört aylık ve daha büyük bebekler için uygundur *
Hazır Mamalar Nasıl Kullanılır?
Hazırlanmış Mamalar Ne Vakit Kullanılır?
Bebeğin gelişimine daha iyi destek olmaları için hazır mamaları inek sütü ile karıştırarak yedirmek gerekir
Hazır mamalar beş temel gruba ayrılır:
Açılış mamaları
İçerikleri anne sütününkine benzer İnek sütünün protein ve mineralleri azaltılması ve nebati yağ eklenmesi ile üretilirler Doymamış yağ asitleri içerirler Anne sütündeki vitaminleri ve laktoz şekerini taşıyan bu mamalar 46 aydaki bebeklere, gerekirseanne sütü yerine verilebilecek niteliktedir
Devam mamaları
Başlangıç mamaları beceriksiz kaldığında verilebilen bu mama çeşidinde protein ve enerji miktarı fazladır Laktoz şekeri ve mısır şurubu ve karbonhidrat içerirler, bu nedenle bebekleri keza uzun vakit tok miktar keza de karma beslenmeye hazırlık işlevi görürler Devam mamaları 6 aylık ve daha büyük bebeklere verilebilir
Devam sütleri
Bebekler emekleme ve yürüme evresinde daha fazla enerjiye gereksinim duymaya başlar Devam sütleri keza besleyici hem de vitamin ve mineral açısından zengindir 8 ile 36 aylık bebeklere değişen beslenme düzenleri esnasında destek nedeniyle devam sütü verilebilir Günde 500 ile 600 mililitre dek verilmesi uygundur
Özel formüllü mamalar
Prematüre doğan düşük kilolu bebeklere, ayrıca kusma, ishal , alerji, metabolizma bozukluğu, fenilketonüri gibi hastalıkları olan bebeklere dinç büyümeleri için ihtiyaçlarına uygun şekilde hazır özel mamaların verilmesi gerekir
Ek besinler
Evdeki ilave besinlere alternatif olarak hazırlanmış satılan mama grubudur Su ile hazırlanan ve süt proteini içeren sütlü kaşık mamaları bebeğin dört aylık ve daha büyük bebeklerin enerji ihtiyacını karşılar
Devam sütü ile hazırlanan tahıllı kaşık mamaları, karbonhidrat, protein, vitamin ve minerallerin dengeli bir karışımı olarak üretilir; karma besin dönemindeki bebeklere bir asıl öğün olarak verilebilir Vakumlanmış kavanoz mamaları ise sebzeli, etli ve tavuklu çeşitleriyle dört aylık ve daha büyük bebekler için uygundur *