iltasyazilim
FD Üye
Hazır Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket hazır su böreği yufkası
*1 paket lor peynir
*1 5 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 tutam maydanoz
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 adet yumurta sarısı
Hazır Su Böreği Tarifi Yapılışı
Merhaba bu tarifimde size en kolay ve pratik şekilde su böreği yapmasını anlatacağım Öncelikle bir tencere suyumuzu kaynamaya bırakıyoruz Kaynayınca içine 3 çimdik tuz ile az sıvı yağ atıyoruz ve 2 dakika daha o şekilde kaynatıyoruz Buyuk boy bir leğen içine soğuk suyumuzu koyuyoruz ayrıca bir kasede 1 bardak suyu ve 23 yemek kaşığı sıvı yağı karıştırıp kenara alıyoruz Lor peynirimizi derin bir kaba koyuyoruz içine kasar peynir rendeliyoruz maydanozumuzu doğruyoruz az bir tuz atarak karıştırıyoruz Tepsimizi önümüze alıyoruz az yağ koyuyoruz ve her yanına sürüyoruz Kaynayan suya yufkamızın bir tanesini atıyoruz tahta kaşıkla hafifçe üstüne bastırıp hepsini suya sokuyoruz ve hemen çıkarıp soğuk suyun içine atıyoruz ve oradan alarak tepsimize yerleştiriyoruz Yufkamız parçalanabilir o yüzden parçaları alıp koyuyoruz dikkat etmemiz gereken tek nokta tepsinin her tarafına yufkayı eşit koymak Yufkalarımızı yerleştirirken kasede hazırladığımız yağlı suyumuzu da yufkaları koydukça üstüne azar azar kaşıkla gezdiriyoruz ,pişerken su sıcakta kuruyunca yağ lezzet verecek Bu şekilde orta kısma gelene kadar yani 10 yufkanın 5 sine gelene kadar yapıyoruz Orta kısma gelince peynirimizi güzelce yufkamızın üstüne yerleştiriyoruz ve geri kalan 5 yufkamızı da bu şekilde yerleştiriyoruz ve son yufkamızı da kapatıyoruz üstüne sadece yumurta sarısı *sürerek fırına yerleştiriyoruz Üstü *kızarana kadar pişiriyoruz Nefis bir tat Afiyet Olsunn
*1 paket hazır su böreği yufkası
*1 paket lor peynir
*1 5 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 tutam maydanoz
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 adet yumurta sarısı
Hazır Su Böreği Tarifi Yapılışı
Merhaba bu tarifimde size en kolay ve pratik şekilde su böreği yapmasını anlatacağım Öncelikle bir tencere suyumuzu kaynamaya bırakıyoruz Kaynayınca içine 3 çimdik tuz ile az sıvı yağ atıyoruz ve 2 dakika daha o şekilde kaynatıyoruz Buyuk boy bir leğen içine soğuk suyumuzu koyuyoruz ayrıca bir kasede 1 bardak suyu ve 23 yemek kaşığı sıvı yağı karıştırıp kenara alıyoruz Lor peynirimizi derin bir kaba koyuyoruz içine kasar peynir rendeliyoruz maydanozumuzu doğruyoruz az bir tuz atarak karıştırıyoruz Tepsimizi önümüze alıyoruz az yağ koyuyoruz ve her yanına sürüyoruz Kaynayan suya yufkamızın bir tanesini atıyoruz tahta kaşıkla hafifçe üstüne bastırıp hepsini suya sokuyoruz ve hemen çıkarıp soğuk suyun içine atıyoruz ve oradan alarak tepsimize yerleştiriyoruz Yufkamız parçalanabilir o yüzden parçaları alıp koyuyoruz dikkat etmemiz gereken tek nokta tepsinin her tarafına yufkayı eşit koymak Yufkalarımızı yerleştirirken kasede hazırladığımız yağlı suyumuzu da yufkaları koydukça üstüne azar azar kaşıkla gezdiriyoruz ,pişerken su sıcakta kuruyunca yağ lezzet verecek Bu şekilde orta kısma gelene kadar yani 10 yufkanın 5 sine gelene kadar yapıyoruz Orta kısma gelince peynirimizi güzelce yufkamızın üstüne yerleştiriyoruz ve geri kalan 5 yufkamızı da bu şekilde yerleştiriyoruz ve son yufkamızı da kapatıyoruz üstüne sadece yumurta sarısı *sürerek fırına yerleştiriyoruz Üstü *kızarana kadar pişiriyoruz Nefis bir tat Afiyet Olsunn