iltasyazilim
FD Üye
Hazır Yufkadan Baklava Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket hazır baklavalık yufka
*Ceviz içi
*250 gr margarin
*100 gr tereyağı
Şerbet için:
*5 su bardağı şeker
*4, 5 su bardağı su
*2 yemek kaşığı limon suyu
Hazır Yufkadan Baklava Tarifi Yapılışı Hazır baklavalık yufkayı paketinden çıkarıp, temiz bir örtü arasına koyalım
Yufkanın kenarına ceviz içini döşeyin
Üzerine ince bir oklava koyup, biraz bol ve rulo şeklinde sarın
Yufkanın her iki kenarından elinizle ortaya doğru büzdürün
Oklavayı yufkadan sıyırın ve tepsiye alın
Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi uygulayın
Hazırlanan baklavaları yarım saat kadar kurumaya bırakın
Bu sırada margarin ve tereyağı tavaya alıp, eritin
Baklavanın üzerine yağı, her tarafına gelecek şekilde gezdirin
200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin
Şerbet için;şeker ve suyu tencereye alıp, kaynamaya bırakın
Şerbeti 10 dakika kadar orta ateşte kaynatın
İçine limon suyunu ilave edin ve bir beş dakika daha kaynatın
İlk sıcaklığı çıkan şerbeti soğumuş olan baklavanın her yerine*gelecek şekilde dökün Tatlımız soğuk, şerbet sıcak olacak
ŞERBETİ İYİ ÇEKİNE SERVİS YAPABİLİRSİNİZ
AFİYET OLSUN
*1 paket hazır baklavalık yufka
*Ceviz içi
*250 gr margarin
*100 gr tereyağı
Şerbet için:
*5 su bardağı şeker
*4, 5 su bardağı su
*2 yemek kaşığı limon suyu
Hazır Yufkadan Baklava Tarifi Yapılışı Hazır baklavalık yufkayı paketinden çıkarıp, temiz bir örtü arasına koyalım
Yufkanın kenarına ceviz içini döşeyin
Üzerine ince bir oklava koyup, biraz bol ve rulo şeklinde sarın
Yufkanın her iki kenarından elinizle ortaya doğru büzdürün
Oklavayı yufkadan sıyırın ve tepsiye alın
Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi uygulayın
Hazırlanan baklavaları yarım saat kadar kurumaya bırakın
Bu sırada margarin ve tereyağı tavaya alıp, eritin
Baklavanın üzerine yağı, her tarafına gelecek şekilde gezdirin
200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin
Şerbet için;şeker ve suyu tencereye alıp, kaynamaya bırakın
Şerbeti 10 dakika kadar orta ateşte kaynatın
İçine limon suyunu ilave edin ve bir beş dakika daha kaynatın
İlk sıcaklığı çıkan şerbeti soğumuş olan baklavanın her yerine*gelecek şekilde dökün Tatlımız soğuk, şerbet sıcak olacak
ŞERBETİ İYİ ÇEKİNE SERVİS YAPABİLİRSİNİZ
AFİYET OLSUN