iltasyazilim
FD Üye
Hazır Yufkadan Baklava Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket hazır baklavalık yufka
*1 paket margarin
*1 su bardağı sıvı yağ
*Çekilmiş ceviz
Şerbeti için;
*35 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*34 damla limon
Hazır Yufkadan Baklava Tarifi Yapılışı Merhabalar
İlk olarak şerbetimizi yapalım Bir tencereye 35 ( üç buçuk) su bardağı seker ve 3 su bardağı suyumuzu koyalım Şeker eriyene kadar karıştıralım Kaynadıktan sonra 3 4 damla limonuda sıkalım Bir kaç dakika daha kaynattıktan sonra soğumaya bırakalım Geçelim baklavamıza 1 paket margarini ocakta eritelim Eridikten sonra 1 su bardağı sıvı yağımızı içine koyalım ve ocağımızın altını kapatalım Yufkaları açık bırakmayın Hemen kuruyor çünkü
Tek yufka alalım ve içine hazırladığım yağ karışımından her yerine sürelim Sürdükten sonra cevizimizide koyalım İlk küçük bir yer katlayalım ve oklava yardımı ile saralım İki bastan tutarak büzüştürelim Bütün yufkaları aynı şekilde yapalım Tepsiye dizdikten sonra üzerine yaptığımız yağdan sürelim
Önceden 180 derece ısıtılmış fırına verelim
Tepsiye yağ sürmeyin üzerine sürdüğümüz zaman altına akıyor zaten altı ve üstü kızarana kadar pişirin Kızardıktan sonra alın İlk sıcağı çıktıktan sonra ılımış olan şerbeti üzerine dökün ve dinlenmeye bırakın afiyet olsun*?
*1 paket hazır baklavalık yufka
*1 paket margarin
*1 su bardağı sıvı yağ
*Çekilmiş ceviz
Şerbeti için;
*35 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*34 damla limon
Hazır Yufkadan Baklava Tarifi Yapılışı Merhabalar
İlk olarak şerbetimizi yapalım Bir tencereye 35 ( üç buçuk) su bardağı seker ve 3 su bardağı suyumuzu koyalım Şeker eriyene kadar karıştıralım Kaynadıktan sonra 3 4 damla limonuda sıkalım Bir kaç dakika daha kaynattıktan sonra soğumaya bırakalım Geçelim baklavamıza 1 paket margarini ocakta eritelim Eridikten sonra 1 su bardağı sıvı yağımızı içine koyalım ve ocağımızın altını kapatalım Yufkaları açık bırakmayın Hemen kuruyor çünkü
Tek yufka alalım ve içine hazırladığım yağ karışımından her yerine sürelim Sürdükten sonra cevizimizide koyalım İlk küçük bir yer katlayalım ve oklava yardımı ile saralım İki bastan tutarak büzüştürelim Bütün yufkaları aynı şekilde yapalım Tepsiye dizdikten sonra üzerine yaptığımız yağdan sürelim
Önceden 180 derece ısıtılmış fırına verelim
Tepsiye yağ sürmeyin üzerine sürdüğümüz zaman altına akıyor zaten altı ve üstü kızarana kadar pişirin Kızardıktan sonra alın İlk sıcağı çıktıktan sonra ılımış olan şerbeti üzerine dökün ve dinlenmeye bırakın afiyet olsun*?