Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hazır Yufkadan Baklava

Hazır Yufkadan Baklava

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Hazır Yufkadan Baklava Tarifi İçin Malzemeler

*1 paket margarin
*200 gr ceviz içi
*1 paket baklavalık yufka
*1 kase sıvı yağ

Şerbeti için:


*3 su bardağı şeker
*2, 5 su bardağı su
*34 damla limon yoksa limon suyu o da yoksa limon tuzu

Hazır Yufkadan Baklava Tarifi Yapılışı Merhabalar, sizlere şerbeti tam, çıtır çıtır bir baklava tarifi vereceğim İlk önce bir paket tereyağını kaynatmadan kısık ateşte ocakta eritiriz sonra elimize normal boyutta bir tencereyi alıp 3 su bardağı şeker ve 2 5 su bardağı suyu koyar üzerine de 3, 4 damla limonu sıkar kaynatmayı bekleriz Şerbet kaynamaya başlayınca 15 dk kısık ateşte yoğunlaşmasını bekleriz Baklavalık yufkayı açar dikdörtgen borcamı üzerine yerleştirir, borcamın boyutuna göre keseriz Kestikten sonra bir kaseye sıvı yağ koyar borcamın en altına fırçayla sıvı yağın çok azını süreriz, bir kat koyarız yufkadan üzerine tekrar sıvı yağ süreriz böylece en alt katımızı 3 kat olarak yaparız 3 katın sonunda ceviz serper bir 3 kat daha yaparız (tabi her katın arasına sıvı yağ sürmeyi unutmadan, ceviz serpeceğimiz kata sıvı yağ sürmeyiz) cevizler bitene kadar her 3 kata bir ceviz serperiz Son katımızı 6 kat olarak tamamlarız Fırınımızı alt üst ayarlar, 200 derecede ısıtırız bu arada kesme işlemini tamamlarız kaynatmadan ısıttığımız margarini baklavamıza dökeriz 1, 2 dk bekledikten sonra fırınımızın en alt rafına koyarız (borcamda yaptığımız herşeyi altınında pişmesi için en alt rafa koymak gerekir) Baklava için 3040 dk fırının pişirmesine bağlı tam kızarmadan üstü pembeleşinceye kadar pişiririz Piştikten sonra alır 10 dk bekletiriz, soğumuş şerbeti üzerine döker kısa sürede 4 saat, uzun sürede 1 gün bekletebiliriz ( şerbeti tam çekmesi için 1 gün tavsiye ;) ) Kalan baklavalık yufkayı tekrar dolaba kaldırabilirsiniz bir dahaki baklava için kullanabilirsiniz
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN ben hep yaparım inş sizlerde beğenirsiniz ))
 
858,499Konular
982,589Mesajlar
30,354Kullanıcılar
bwidowwSon üye
Üst Alt