Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hazır Yufkadan Ev Usulü Bademli Baklava

Hazır Yufkadan Ev Usulü Bademli Baklava

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Hazır Yufkadan Ev Usulü Bademli Baklava Tarifi İçin Malzemeler

*1 paket hazır baklavalık yufka(44 yapraklı)
*1 5 kg badem içi (veya ceviz içi)

Hamur malzemeleri;


*1 yumurta
*1 tatlı kaşığı sirke
*3 avuç un
*Su

Üzerine;


*150 gram margarin
*1 su bardağı sıvı yağ
*Arasına 50 gr margarin

Şerbeti için;


*1 kg şeker
*Şekeri 1 parmak geçecek kadar su
*Çeyrek limon

Hazır Yufkadan Ev Usulü Bademli Baklava Tarifi Yapılışı Bizim yörede (Çanakkale) makbul sayılan bademli baklava tarifini paylaşmak istedim Aynı tarifi ceviz ve fındıkla da deneyebilirsiniz
Badem içlerini kabuğundan çıkacak hale gelene kadar(78 dk ) haşlıyoruz Soğuduktan sonra sıkarak kabuğundan çıkarıp iki üç gün kurutuyoruz Daha sonra baklavamızda kullanmak üzere robottan geçiriyoruz
Baklavayı hazır yufkadan yapsakta en altına ve en üstüne elde açılmış iki yaprak yufka serersek ev usulü dilimlemesi kolay oluyor Aksi takdirde hazır yufka biraz daha zor dilimleniyor
Hamur malzemeleri ile hamur yapıp üç adet baklava yufkası açıyoruz En alta bir tane serip bundan sonraki katlara hazır yufkadan serip her katın arasına bademli içimizden serpiyoruz 56 katta bir erittiğimiz margarin den de serperek yufkalar bitene kadar bir kat iç, bir kat yufka olarak baklavamızı döşüyoruz En üste iki kat elde açtığımız yufkaları döşüyoruz Bunların arasına iç serpmiyoruz (Keserken dağılmaması için ) Daha sonra baklavamızı dilimliyoruz Nasıl dilimlendiğini fotoğraflarda gösterdim Önce dilimliyoruz daha sonra tepsinin kenarından sarkan fazlalıkları düzeltiyoruz Çünkü dilimledikçe kenarlardan içe çökme oluyor
Bu işlem de bittikten sonra üzeri için 150 gr margarin ve 1 su bardağı sıvı yağı tavada eritiyoruz Fazla kızdırmıyoruz ki yağ yanık kokmasın Yağı kaşıkla baklavanın her tarafına gezdiriyoruz 180 dereceli fırında altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz
Pişme işlemi de bittikten sonra baklavamızı soğumaya alıyoruz Ertesi gün şerbetini hazırlayıp baklava soğuk şerbet sıcak olacak şekilde kepçe ile her tarafına şerbeti yediriyoruz Dinlendikten sonra baklavamız servise hazırdır Afiyet olsun
*
 
858,496Konular
981,879Mesajlar
29,918Kullanıcılar
gorkemnocSon üye
Üst Alt