iltasyazilim
FD Üye
Hazır Yufkadan Fıstıklı Kaymaklı Baklava Tarifi İçin Malzemeler Şerbeti için
*3 ,5 su bardağı şeker
*4 ,5 su bardağı su
*1 dilim limon
Baklava için
*1 paket baklavalık yufka
*480 gr 250 tereyağ
*300 gr antep fıstığı
*250 gr kaymak
Hazır Yufkadan Fıstıklı Kaymaklı Baklava Tarifi Yapılışı
1
*34 saat önceden şerbeti hazırlayın Soğusun şerbet
*10 dakika orta ateşte kaynayacak ne çok sulu nede çok koyu olucak soğuması için bir kenara alın
*Baklavayı hazırlamamız fıstıkları rondodan çekin
*Tereyağını eritin
*Üzerinden köpükleri alın kararmaması için ve yarım çay bardağı aycicek yağı ekleyin
*Sonra tepsiyi yağlayın
*1 adet yufka yayın yağlayın
*Tekrar yufka yayıp yağlayın
*3 üncü katı yağlamayın ve üzerine fıstık serpiştirin ve kaymak ekleyin çay kaşığıyla 7 8 tane küçük parça tekrar yufka serin yağlayın
*Bu işlem bitene kadar devam edin
*En son üzerine 5 adet yufka yayın yağlayıp tek tek 2 parmak kalınlığında kesip üzerine artan yağı güzelce yedirin ve 180 derece fırında kızarana kadar pişirin
*Fırından çıkardığınızda 10 dk bekleyip şerbetleyin bir gece öyle kalsın şerbeti iyice çeksin Afiyet olsun
*3 ,5 su bardağı şeker
*4 ,5 su bardağı su
*1 dilim limon
Baklava için
*1 paket baklavalık yufka
*480 gr 250 tereyağ
*300 gr antep fıstığı
*250 gr kaymak
Hazır Yufkadan Fıstıklı Kaymaklı Baklava Tarifi Yapılışı
1
*34 saat önceden şerbeti hazırlayın Soğusun şerbet
*10 dakika orta ateşte kaynayacak ne çok sulu nede çok koyu olucak soğuması için bir kenara alın
*Baklavayı hazırlamamız fıstıkları rondodan çekin
*Tereyağını eritin
*Üzerinden köpükleri alın kararmaması için ve yarım çay bardağı aycicek yağı ekleyin
*Sonra tepsiyi yağlayın
*1 adet yufka yayın yağlayın
*Tekrar yufka yayıp yağlayın
*3 üncü katı yağlamayın ve üzerine fıstık serpiştirin ve kaymak ekleyin çay kaşığıyla 7 8 tane küçük parça tekrar yufka serin yağlayın
*Bu işlem bitene kadar devam edin
*En son üzerine 5 adet yufka yayın yağlayıp tek tek 2 parmak kalınlığında kesip üzerine artan yağı güzelce yedirin ve 180 derece fırında kızarana kadar pişirin
*Fırından çıkardığınızda 10 dk bekleyip şerbetleyin bir gece öyle kalsın şerbeti iyice çeksin Afiyet olsun