Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hazır Yufkadan Fıstıklı Kaymaklı Baklava

Hazır Yufkadan Fıstıklı Kaymaklı Baklava

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Hazır Yufkadan Fıstıklı Kaymaklı Baklava Tarifi İçin Malzemeler Şerbeti için


*3 ,5 su bardağı şeker
*4 ,5 su bardağı su
*1 dilim limon

Baklava için


*1 paket baklavalık yufka
*480 gr 250 tereyağ
*300 gr antep fıstığı
*250 gr kaymak

Hazır Yufkadan Fıstıklı Kaymaklı Baklava Tarifi Yapılışı
1
*34 saat önceden şerbeti hazırlayın Soğusun şerbet
*10 dakika orta ateşte kaynayacak ne çok sulu nede çok koyu olucak soğuması için bir kenara alın
*Baklavayı hazırlamamız fıstıkları rondodan çekin
*Tereyağını eritin
*Üzerinden köpükleri alın kararmaması için ve yarım çay bardağı aycicek yağı ekleyin
*Sonra tepsiyi yağlayın
*1 adet yufka yayın yağlayın
*Tekrar yufka yayıp yağlayın
*3 üncü katı yağlamayın ve üzerine fıstık serpiştirin ve kaymak ekleyin çay kaşığıyla 7 8 tane küçük parça tekrar yufka serin yağlayın
*Bu işlem bitene kadar devam edin
*En son üzerine 5 adet yufka yayın yağlayıp tek tek 2 parmak kalınlığında kesip üzerine artan yağı güzelce yedirin ve 180 derece fırında kızarana kadar pişirin
*Fırından çıkardığınızda 10 dk bekleyip şerbetleyin bir gece öyle kalsın şerbeti iyice çeksin Afiyet olsun
 
858,497Konular
981,909Mesajlar
29,934Kullanıcılar
Üst Alt