iltasyazilim
FD Üye
Hazır Yufkadan Gözleme (Patatesli Ve Peynirli) Tarifi İçin Malzemeler
*6 tane yufka
Patatesli içi için
*3 tane haşlanmış patates
*2 tane kuru soğan
*1 tatlı kaşığı pul pul biber
İçi kavurmak için
*Yeteri kadar sıvı yağ ve tuz
*Peynirli iç için
*1 kase lor yada köy peyniri (Ben evde kalan peyniri kullandım) ve 1 tutam maydanoz (Ben kullanmadım)
Hazır Yufkadan Gözleme (Patatesli Ve Peynirli) Tarifi Yapılışı Öncelikle içimizi yapmaya başlayalım Patateslerimizi haşlayıp soyduktan sonra soğuması için bir süre bekleyelim ( bunu yapmamın sebebi ben genelde patatesi rendeliyorum Siz beklemek istemezseniz patates ezeceğiyle veya bir çatal yardımıylada sıcakken ezebilirsiniz ) soğanlarımızı soyup ince ince doğrayalım ve tavamıza sıvı yağını koyup o kızdıktan sonra soğanları atıp pembelesinceye kadar kavuralım Bu aşamada tuzunu da atalım Yeterince pembeleşen soğanlarmıza pul biberi de atıp bi iki çevirip patatesleri de koyup onuda malzemeler iyice karışıncaya kadar karıştırıp kenara alalım Peynirli icimize de eğer köy peyniri kullanırsak rendeleyip içine de maydanozları doğrayıp bir kenara alalım ( ben büyük oğlum maydanoz sevmediği için koymadım) Gelelim yapılışına yufkamızı tezgaha serip önce her iki tarafından içe doğru yarıya kadar katlayalım Sonrada diğer iki taraftan katlayarak zarf sekli verelim ve ortasına içimizi koyalım ve tekrar zarf sekli vererek 4 tarafını da içe doğru katlayıp tavamıza çok az yağ damlattıktan sonra hazırladığımız gözlememizi tavamıza alıp her iki tarafını da pembeleşinceye kadar pişirip servis tabağımıza alalım
*6 tane yufka
Patatesli içi için
*3 tane haşlanmış patates
*2 tane kuru soğan
*1 tatlı kaşığı pul pul biber
İçi kavurmak için
*Yeteri kadar sıvı yağ ve tuz
*Peynirli iç için
*1 kase lor yada köy peyniri (Ben evde kalan peyniri kullandım) ve 1 tutam maydanoz (Ben kullanmadım)
Hazır Yufkadan Gözleme (Patatesli Ve Peynirli) Tarifi Yapılışı Öncelikle içimizi yapmaya başlayalım Patateslerimizi haşlayıp soyduktan sonra soğuması için bir süre bekleyelim ( bunu yapmamın sebebi ben genelde patatesi rendeliyorum Siz beklemek istemezseniz patates ezeceğiyle veya bir çatal yardımıylada sıcakken ezebilirsiniz ) soğanlarımızı soyup ince ince doğrayalım ve tavamıza sıvı yağını koyup o kızdıktan sonra soğanları atıp pembelesinceye kadar kavuralım Bu aşamada tuzunu da atalım Yeterince pembeleşen soğanlarmıza pul biberi de atıp bi iki çevirip patatesleri de koyup onuda malzemeler iyice karışıncaya kadar karıştırıp kenara alalım Peynirli icimize de eğer köy peyniri kullanırsak rendeleyip içine de maydanozları doğrayıp bir kenara alalım ( ben büyük oğlum maydanoz sevmediği için koymadım) Gelelim yapılışına yufkamızı tezgaha serip önce her iki tarafından içe doğru yarıya kadar katlayalım Sonrada diğer iki taraftan katlayarak zarf sekli verelim ve ortasına içimizi koyalım ve tekrar zarf sekli vererek 4 tarafını da içe doğru katlayıp tavamıza çok az yağ damlattıktan sonra hazırladığımız gözlememizi tavamıza alıp her iki tarafını da pembeleşinceye kadar pişirip servis tabağımıza alalım