iltasyazilim
FD Üye
Hazır Yufkadan Nefis Laz Böreği Tarifi İçin Malzemeler Kreması için;
*1 litre süt
*4 yemek kaşığı buğday nişastası
*4 yemek kaşığı un
*1 su bardağı şeker
*2 yumurta
*1 tutam karabiber
*1 tutam tuz
*1 yemek kaşığı tereyağı
Şerbeti için;
*1, 5 su bardağı toz şeker
*2 su bardağı
*1 portakal suyu (limon evde kalmamıştı
*Yufkası için marketten hazır baklavalık yufka aldım bir paket
*125 gram tereyağı
Hazır Yufkadan Nefis Laz Böreği Tarifi Yapılışı İlk başta şerbetini yapmak için şeker ve suyu bir tencerede karıştırıp kaynamaya bırakalım Beş dakika kısık ateşte kaynadıktan sonra 1 portakalın suyunu içine katalım Turuncu renkte köpürecektir süzgeç ile alabilirsiniz Bir iki dakika daha kaynadıktan sonra kapatılım
Kreması için bir tencerede süt ve şekeri kaynamaya bırakalım
Bir kapta nişasta un yumurta karabiber tuzu çırpalım Yoğun bir kıvam olacağı için şekerli sütten alıp kıvamını çözelim Daha sonra karışımı şekerli sütlü karışıma karıştıralım Sütle şeker kaynamıyor bu arada sadece karışımı yaparken altını açtım Muhallebinin altını kapatıp tereyağını atıp karıştıralım
Yufkalarımızı tepsiye dizme işlemini yapmadan 125 gram tereyağı eritelim tepsiye fırça yardımı ile sürelim Sonra her katı yağlaya yağla ilerleyelim Yufkaların yarısını kullanıyoruz işk başta Beş dakikalığına önceden ısıtılmış fırına atıp bekletiyoruz Sonra çıkartıp muhallebiyi döküyoruz Peşinden tekrardan kalan yufkaları tereyağlayıp diziyoruz Bu arada nim kullandığım cam tepsi dar olduğu için yufkaları ona göre kestim her iki tarafından Kalan tereyağı dilimlere ayırdığımız böreğimizin ütüne döküyoruz
Kontrollü bir şekilde 25 dk 190 derecilik fırında pişiriyoruz Böreğimiz sıcak şerbetimiz soğuk olacak şekilde üstüne döküyoruz
Afiyet olsun
*1 litre süt
*4 yemek kaşığı buğday nişastası
*4 yemek kaşığı un
*1 su bardağı şeker
*2 yumurta
*1 tutam karabiber
*1 tutam tuz
*1 yemek kaşığı tereyağı
Şerbeti için;
*1, 5 su bardağı toz şeker
*2 su bardağı
*1 portakal suyu (limon evde kalmamıştı
*Yufkası için marketten hazır baklavalık yufka aldım bir paket
*125 gram tereyağı
Hazır Yufkadan Nefis Laz Böreği Tarifi Yapılışı İlk başta şerbetini yapmak için şeker ve suyu bir tencerede karıştırıp kaynamaya bırakalım Beş dakika kısık ateşte kaynadıktan sonra 1 portakalın suyunu içine katalım Turuncu renkte köpürecektir süzgeç ile alabilirsiniz Bir iki dakika daha kaynadıktan sonra kapatılım
Kreması için bir tencerede süt ve şekeri kaynamaya bırakalım
Bir kapta nişasta un yumurta karabiber tuzu çırpalım Yoğun bir kıvam olacağı için şekerli sütten alıp kıvamını çözelim Daha sonra karışımı şekerli sütlü karışıma karıştıralım Sütle şeker kaynamıyor bu arada sadece karışımı yaparken altını açtım Muhallebinin altını kapatıp tereyağını atıp karıştıralım
Yufkalarımızı tepsiye dizme işlemini yapmadan 125 gram tereyağı eritelim tepsiye fırça yardımı ile sürelim Sonra her katı yağlaya yağla ilerleyelim Yufkaların yarısını kullanıyoruz işk başta Beş dakikalığına önceden ısıtılmış fırına atıp bekletiyoruz Sonra çıkartıp muhallebiyi döküyoruz Peşinden tekrardan kalan yufkaları tereyağlayıp diziyoruz Bu arada nim kullandığım cam tepsi dar olduğu için yufkaları ona göre kestim her iki tarafından Kalan tereyağı dilimlere ayırdığımız böreğimizin ütüne döküyoruz
Kontrollü bir şekilde 25 dk 190 derecilik fırında pişiriyoruz Böreğimiz sıcak şerbetimiz soğuk olacak şekilde üstüne döküyoruz
Afiyet olsun