Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Hazır yufkadan pastane usulü kıymalı börek nasıl yapılır?

Hazır yufkadan pastane usulü kıymalı börek nasıl yapılır?
0
48

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
hazir_yufkadan_pastane_usulu_kiymali_borek_nasil_yapilir_1637575867_532.jpg

Böreğin en sevilen hali kıymalı olanıdır. Çay saatlerinde ya da kahvaltılarda çok sevilerek yenilen kıymalı böreği aynı börekçiden aldığınız gibi yapmak ister misiniz? İşte sizlere ev yapımı kıymalı börek tarifi...



Sabah, öğle, akşam her öğünde servis edilen ve severek tüketilen kıymalı börek, Türk mutfağının en bilinen lezzetlerinden biridir. Kıymalı yufka böreği tarifi ise yapımı en kolay olan börekler arasında yer alıyor. Fırına atıldığı ilk andan itibaren mutfağınıza mis kokular yayan kıymalı börek tarifi iştahınızı açacak. Kıymalı börek tarifini kıyma, yufka, sıvı yağ, soğan gibi malzemelerle kolayca hazırlayabilirsiniz. Lezzetli bir iç harç ve çıtır çıtır yufka ile yapılan lezzetli kıymalı börekler yapmak için bu tarifi uygulayabilirsiniz. 

Kıymalı Börek Püf Noktaları;
  • Böreğin içerisine koyduğumuz az miktardaki toz şeker böreğin daha iyi kızarmasını sağlayacaktır.
  • Az yağlı olması böreğiniz tadını ve yumuşaklığını etkileyecektir.
yBtXt_1637575846_4206.jpg

KIYMALI BÖREK TARİFİ:

MALZEMELER

Bir kilo yufka
1 adet yumurta
1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
1/2 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
1/2 çay kaşığı tuz

İç harcı için:
1 adet orta boy kuru soğan
4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
500 gram az yağlı dana kıyma
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber

GhKC0_1534763834_4912.jpg

YAPILIŞI

İlk önce iç harcını hazırlayın. Bunun için soğanları çok ince doğrayın ve yağın içinde solana kadar kavurun.

Daha sonra içine kıymaları atarak kavurmaya devam edin. Son olarak baharatları ekleyin ve kavurma işlemini bitirdikten sonra soğumaya alın. 

Küçük bir kabın içine yumurta, ayçicek yağı, süt, yoğurt ve tuzu koyarak çırpın. 

IODVh_1637576011_9631.jpg

Yufkalar tezgahın üzerinde açın ve iç harcını koyun. İç harcını koyduğunuz yufkaları rulo şeklinden sarın ve fırın tepsisine dizin. 

Tüm yufkalar bitene kadar bu işleme devam edin. Son olarak daha önceden hazırladığınız yumurtalı karışımın böreğin üzerine dökün. 

Eğer dilerseniz üzerine susam ya da çörek otu da ekleyebilirsiniz. 

180 derecelik fırında 40 dakika pişirin. 

Afiyet olsun...


 
858,477Konular
981,281Mesajlar
29,557Kullanıcılar
efwistonSon üye
Üst Alt