Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hazreti Ali ve Hristiyan

Hazreti Ali ve Hristiyan

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Hazreti Ali (ra)'ın, halifeliği zamanında, Kufe'de zırhı kayboldu Bir müddet sonra bir Hrıstiyan'ın yanında ortaya çıktı HazretiAli (ra) onu hakimin huzuruna götürdü

Bu zırh benim malımdır; onu ne sattım, ne de birine bağışladım; şimdi onu, bu adamın yanında buldum,diye iddia etti

Hakim:

Halife iddiasını söyledi, sen ne dersin? diye Hıristiyan'a sordu O, bu zırhın, kendi malı olduğunu, aynı zamanda halifenin sözünü yalanlamadığını, söyledi

Hakim Hazreti Ali (ra)'na dönerek

Sen iddia ettin, bu şahıs ise inkar ediyor Bu durumda iddian için şahit getirmen lazım, dedi

Hazreti Ali (ra) güldü ve

Hakim doğru söylüyor, şimdi şahit getirmem gerek, fakat hiç bir şahidim yok, dedi

Hakim, iddia edenin şahidinin olmamasına dayanarak, hrıstiyan'ın lehine karar verdi O da zırhı aldı ve gitti

Fakat, zırhın, kimin malı olduğunu daha iyi bilen Hristiyan' ın, bir kaç adım yürüdükten sonra vicdanı uyandı ve geri dönerek

Böylesine bir hükümet ve davranış şekli alelade insanların keyfinden değil, peygamberlerin hükümet tarzıdır, dedi ve

Zırh Ali'nindir' diye itiraf etti

Kısa bir zaman sonra, onu, müslüman olarak HazretiAli (ra)'ın sancağı altında, Nehrivan harbinde, savaşırken gördüler

858,498Konular
982,048Mesajlar
30,027Kullanıcılar
KitKatetaksSon üye
Üst Alt