Hazreti AYŞEİ SIDDIYKA(RA) nın nikahı hazreti ayse hazretiayşe Müminlerin annesi… HzEbubekir (ra)’ın kızı 612 yılında Mekke’de doğdu Annesi Ümmü Ruman binti Amir Ibn Umeyr’dir Fazla küçük yaşta müslüman olmuştur Künyesi Ümmi Abdullah dır Resulullah ona “Hümeyra lakabını vermiş; “Dininizin yarısını bu Hümeyra’dan alınız buyurmuşlardır Nikahı Resulullah, ilk zevceleri Hatcetü’l Kübra hayatta iken diğer bir kadınla evlenmemişti Ölümünden daha sonra bir müddet daha evlenmedi Osman İbn Maz’un hanımı Hz Hule binti Baskın, Resulullah’a gelerek evlenme konusunu dile getirdi Resulullah kiminle evleneyim diye sorduğu süre, Hule: Kız da vardır dul bayan da vardır, hangisinmi istersiniz? Dul bayan Sude binti Zema, kız ise Ebubekir’in kızı Ayşe Emr ederseniz ben gidip bir ağız yoklayayım Hule Zatı Risaletpenahilerinin gönlünün isteğini öğrendikten daha sonra Hzebubekir’in evine geldi ve meseleyi kendisine anlattı O zaman HzEbubekir (ra) Resulullah ile din kardeşi olarak sözleşmişti Cahiliye devrinde laf kardeşlerinin çocukları arasında nikah caiz değildi Bu yüzden HzHule’nin sözüne HzEbubekir (ra) hayretle: Resulullah benim söz kardeşimdir, bu nasıl olur? der Hule meseleyi Resulullah’a aktardığında Allah Resulü buyururlar: Ebu Bekir benim din kardeşimdir, bu şekilde kardeşler aralarında nikah caizdir HzAyşe’nin Resulullah’a nikahlanması 620 yılında oldu Nikahın kıyılmasından iki yıl geçtikten sonra zifaf olmuştur Nikahını HzAyşe anlatıyor: “Ben düğün olacağım süre çocuklarla oynuyordum Annem benim evden dışarı çıkmama bir şey demezdi o zamana dek benim nikahdan haberim yokdu