HDP Eş Genel Lideri Pervin Buldan, "Geçmişte bilhassa son seçimlerde, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Mersin ve Antalya seçimlerinde desteklediğimiz demokratik güç birlikleri elbette değerli ve değerliydi. Fakat bundan sonraki seçimlerde hiç kimse bizden birebir hali beklemesin. Tıpkı hali göstermeyeceğimizi herkes artık bilsin ve bilmelidir." dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Lideri Buldan, Gaziantep'te partisinin vilayet binası önünde düzenlenen "Halkla Buluşma" programında yaptığı konuştu. Partililer ile bir ortaya gelen Buldan, dikkat çeken ittifak açıklamasında bulundu. Bundan sonra yapılacak seçimlerde üzerlerine düşen misyonu en yeterli formda yerine getireceklerini söz eden Buldan, şunları kaydetti:
"Bir dahaki seçimde elbette üzerimize düşen vazifesi ve sorumluluğu en âlâ biçimde yerine getireceğiz. Lakin yalnızca bir taraf için söylemiyorum, öteki tarafta da... Öbür taraf derken, elbette Millet İttifakı'nı kastediyorum. Bu ülkede kim iktidar olmak istiyorsa, bu ülkenin en büyük sorunu olan Kürt meselesini çözmek zorundadır ve sorun çözülmeden bu ülkeyle demokrasi gelmeyecektir. Onun için hiç kimse Kürt halkının oylarını cebinde kesin olarak görmesin."
"Biz, kimseye mecbur ve mahkum değiliz" diyen Buldan, "Ama bu ülkede şayet demokrasinin gelişmesini istiyorsanız işte o vakit HDP'sini ve Kürtleri temel almak zorundasınız. Hiç kimse HDP'yi kolay lokma olarak görmesin. Geçmişte bilhassa son seçimlerde İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Mersin ve Antalya seçimlerinde desteklediğimiz demokratik güç birlikleri elbette kıymetli ve değerliydi. Fakat bundan sonraki seçimlerde hiç kimse bizden tıpkı hali beklemesin. Tıpkı tutumu göstermeyeceğimizi herkes artık bilsin ve bilmelidir" sözlerini kullandı.
Erdoğan'a 'Çözüm süreci' karşılığı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'da 'çözüm süreci' hakkındaki açıklamalarına da reaksiyon gösteren Buldan, "Çözüm sürecini bitiren HDP değildi, HDP olmadı, HDP olmamıştır. Dolmabahçe Mutabakatı’ndan çabucak sonra ‘Ben tanımıyorum’, ‘Ben bu süreci başlatmadım’ diyerek, 7 Haziran ve 1 Kasım tarihleri ortasında bu ülkede zulüm ve baskı uygulayan, herkesi tutuklatan, bu ülkenin iradesine saygısızlık yapan, Kürtlerin iradesine saygısızlık yapan bir iktidardan, Cumhurbaşkanı’nından beklenen fakat budur" dedi.